nedeľa, 6. decembra 2015

Sýty šalát s pečenou tekvicou, slaninou a syrom s modrou plesňou

Niekedy pri improvizácii vznikajú skvelé veci! Prišla ku nám Vendula a chcela som nám pripraviť nejakú jednoduchú rýchlu večeru. V chladničke som mala trochu pečenej tekvice. A vznikol z toho tento expresný šalát:-) Musela som ho odfotiť a podeliť sa oň s vami, pretože chutil naozaj b-o-ž-s-k-y. Musíme si to zopakovať! 



Ingrediencie na 2 porcie:
- polovica malej tekvice hokkaido
- olivový olej, čerstvo mleté korenie, soľ
- 3 PL tekvicových semienok
- 100-150 g slaniny s väčším podielom mäsa
- listový šalát
- 100-150 g syra typu gorgonzola
Na dresing:
- 1 kopcovitá ČL dijonskej horčice alebo hrubozrnnej horčice
- 2 ČL medu
- 1 PL bieleho balsamicového alebo jablčného octu
- olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie

1. Tekvicu vydlabte a nakrájajte na mesiačiky hrubé cca 1,5 cm. Posoľte ich, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a pečte cca 30 minút na 180 stupňov. Po dopečení nechajte tekvicu trochu ochladnúť.

2. Na panvici opečte nasucho tekvicové semienka zhruba 2 minúty a odložte ich zatiaľ bokom. V panvici následne opečte nadrobno nakrájanú slaninu.

3. Medzitým šalát umyte a osušte ideálne v odstredivke na šalát. Zmiešajte všetky ingrediencie na dresing. Tekvicu pokrájajte na kocky. 

4. Šalátové listy zmiešajte s dresingom. Rozdeľte šalát na porcie. Na každú porciu rozdeľte pečenú tekvicu, slaninu a rozdrobenú gorgonzolu. Posypte každú porciu tekvicovými semienkami.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!