piatok 2. apríla 2010

Návod ako očistiť chobotnicu

Nevedela som to opísať, tak som to radšej nakreslila.
1.) Chobotnicu umyte. Nemusíte ju šúpať z kože.
2.) Odrežte hlavu tesne nad očami. Vydlabte z nej vnútronosti.
3.) Telo odrežte tesne pod očami. Oči vyhoďte.
4.) Nohy (telo) roztvorte a vyreže malé tvrdé čierne očko v strede.
5.) Hotovo. Ostane vám hlava bez vnútorností a nohy bez očka a tak to má presne byť:-)

5 komentárov:

  1. Anetka, velka pochvala, skvely napad s vysvetlenim. Ja teda mam tuzby varit morske veci, ale nikdy ma nenapadlo, ze to musim aj ocistit a vypitvat :) Teda, ak si ich chcem urobit sama a cerstvo kupene na trhu :)
    Tvoja stranka je uzasna a hlavne je v nej neuveritelne vela praktickych rad.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano ano:-D ja napodobne. prisla som ako velka macherka z rybieho trhu s plnymi taskami, polozila som ich na stol a potom: "A sakra. Ale co teraz? Kto to vypitve?" :-DDD

    Teraz mi napadlo ze by som mala napisat aj postup na cistenie kalamarov. Asi ho aj dorobim. Lebo kalamare sa daju castejsie kupit, viac ludi ich je ochotnych zjest a aj su jednoduchsie na pripravu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anetka, to bude super, urcite mi to pomoze :) A potom prihod aj nejaky odskusany dobry receptik :) lebo tiez co mas na stranke Ti moc nebrali :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anetka, kde chodis nakupovat chobotnice, kalamare a fresh ryby na sushi? Lebo ja osobne sa toho na Slovensku dost bojim, ked vidim tie mutne oci vystavenych ryb na biednej vrstve ladu...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. chobotnice a kalamare som este na Slovensku vlastne este ani nekupovala, ale vzdy ich kupujem rano na rybacich trhoch ked som pri mori na dovolenke a tam potom z nich daco varim. par krat priatel kupil na Slovensku mrazene kalamare a chobotnicu ale to ma nejako neohurilo. co sa tyka ryb do sushi, to je pruser. cerstve ryby je naozaj tazka vec tu na Slovensku. Napr. tu v Ziline sa daju cerstve ryby a plody mora vozia len do Metra a mame zistene ze ich vozia vzdy vo stvrtok, tak preto ich tam kupujeme vo stvrtok alebo v piatok. Fakt, treba si takto pozistovat. Cerstve ryby v hypermarketoch idu na odbyt menej, preto tie kusky na tom ľade tam vzdy vyzeraju tak skapato. V tom Metre viem, ze to ide na odbyt, takze tam fakt vykladaju aspon relativne cerstve ryby. Kazdopadne verim ze v Bratislave napriklad je isto 100 dalsich moznosti. A napr. v Brne je specialny sushi obchod so vsetkym - i rybami.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!