nedeľa, 25. júla 2010

Čínska rybia polievka Ra-sant

Opäť som skúšala recept z knihy Vaříme zdravě. Táto polievka je super rýchla a naozaj super. Ak sa bojíte predstavy polievky s rybacinovým puchom, tak to dajte bokom pretože toto je len zeleninová polievka s vhodenými kúskami ryby, čiže je dokonale jemná.

_____________________________
Suroviny:
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 malé mrkvy
- 300 g šampiňónov
- 6 jarných cibuliek
- 900 g filetu z tresky (príp. morského ďasa)
- 1,5 l jemne osoleného zeleninového vývaru
- 3 PL sójovej omáčky
- 3 PL sherry (ja som dala balsamico) alebo viac podľa chuti
- 1 a pol ČL mletého zázvoru alebo viac podľa chuti
- chilli, soľ
- 3 PL oleja
- kolieska citrónu

1. Strúčik cesnaku olúpte a nasekajte. Mrkvu očistite a nakrájajte na tyčinky veľkosti zápalky. Šampiňóny nakrájajte na plátky. Jarnú cibuľku nakrájajte na šikmé kolieska. Rybí filet umyte, osušte a rozdeľte na kúsky.

2. Zeleninový vývar priveďte k varu spolu so sójovou omáčkou, sherry, zázvorom a chilli. Vložte rybu a varte asi 4 minúty.

3. Vo veľkej panvici alebo woku rozpáľte olej a opečte na ňom cesnak s mrkvou asi 2 minúty. Pridajte huby, mierne osoľte a duste ešte asi 4 minúty. Zeleninu vsypte do polievky. Pri servírovaní každú porciu ozdobte jarnou cibuľkou a citrónom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!