Úžasné ľahké letné jedlo. Ja milujem takéto citrónovo-zeleninové veci, to je láska na celý život. Recept je z knihy mojej mamy Vaříme zdravě, v ktorej nachádzam samé výborné recepty.
_______________________________________
Suroviny: (trošku som upravila množstvo)
- 3 PL píniových orieškov
- 3 malé cuketky
- 2 jarné cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- veľká hrsť rukoly
- 4 vetvičky čerstvého oregana alebo 2 zarovnané ČL sušeného
- 15 lístkov mäty
- hrsť lístkov bazalky
- 8 sušených paradajok
- 500 g špagiet
- olivový olej
- soľ, korenie
- kôra a šťava z 1 citróna
Píniové oriešky krátko opečte na panvici dozlata a odložte bokom.
Cukety nakrájajte na tenké kolieska. Jarné cibuľky nakrájajte tiež na tenké kolieska. Cesnak nasekajte najemno.
Rukolu operte a nechajte obschnúť alebo ich dajte do odstredivky na šalát. Bazalku, mätu a oregano umyte a nasekajte najemno. Paradajky nakrájajte na pásiky.
Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Krátko predtým, ako budú cestoviny hotové, rozpáľte vo veľkej panvici olej a krátko na ňom opečte cesnak. Pridajte jarnú cibuľku a cukety, osoľte, okoreňte. Opekajte na prudkom ohni kým cuketa trošku nezmäkne, ale ponechajte ju vo vnútri ešte jemne chrumkavú.
Špagety zlejte a premiešajte s cuketami, citrónovou šťavou, kôrou, rukolou, bylinkami, paradajkami a píniovými orieškami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!