utorok 3. augusta 2010

Sobotňajšie raňajky

Tak ako má väčšina rodín tradíciu nedeľného obedu, tak my máme sobotňajšie raňajky. Konečne sa mi ich podarilo odfotiť, skôr ako sme sa na ne všetci vrhli.

Neviem ako tá tradícia rybacích sobotňajších raňajok vznikla. Naozaj neviem. Ale už minimálne 10 rokov raňajkujeme každú sobotu (a väčšinou aj nedeľu... ale tá sobota je istá) nejaké rybičky: rôzne matjesy, slede, údené ryby, zavináče, tuniaky, ryby v konzervách, šproty, heringy, sardinky atď atď. A tento krát sme k nim mali čerstvo upečený chlieb s vlašskými orechmi. Ách.
A k tomu kvitnúci jazmínový čaj. Čo viac môže človek chcieť...



Toto je pravdepodovne môj posledný príspevok pred odchodom do Francúzska. Idem tam na dva a pol týždňa, takže také dva týždne sa na tomto blogu nič nezmení. Dúfam však, že vás potom zaplavím fotkami s úžasnými mňam vecami, ktoré som v Bretónsku objavila. A držte mi palce, nech to tam zvládnem v dobrom duševnom zdraví, lebo idem s rodičmi. To bude pravdepodobne naša posledná spoločná dovolenka. Posledná preto, lebo už mám vek na to, aby som s nimi nechodila a aj preto, že predpokladám, že nás chytí s tatkom príšerná ponorka a po príchode poviem "Už nikdy viac!!!" :-DDD

5 komentárov:

  1. To je krasne,ze mate taku rodinnu ranajkovu tradiciu:) ja som skor na sladke ranajky,ale super,ze mate cela rodinka spolocne ranajkove chute:)
    A krasnu dovolenku prajem,Anetka..plnu zazitkov,voni,novych chuti,a rodinnej tolerancie:))
    tesim na foto:)
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anetka, uz dlhsie Ta sledujem (spoza bucka, hehe) a velmi sa mi paci tvoj blog, lebo nie je cisto len o receptoch ale o vsetkom milom moznom aj nemoznom. Vase sobotne ranajky su priam sviatkom ako vidim, skvela tradicia. Prajem krasnu dovolenku, budem sa tesit na nove inspiracie a postrehy..nech vam cas na dovolenke ubieha prijemne pomaly. Evi(tchka)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mauka: ano, aj ja mam rada sladke ranajky ale teta co k nej chodim cvicit a keca mi do toho co mam jest mi sladke ranajky zakazala, tak aspon v tom sa ju snazim posluchat ked uz v nicom inom :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Evitchka: dakujem evka!!! a som rada ze nevadi ze tu nie su len recepty ale obcas aj napisem o blbostiach zo zivota. najprv som si myslela ze to bude rusive, ale potom som si povedala, ze to bude take veselsie... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anetka ahoj, nasla som tvoj blog a chcela by som sa ta na niečo spytat ale mimo blogu, ak si doma, prosim ta skus sa mi ozvat, na mail asha@centrum.sk
    budem ti velmi povdacna :)

    dakujem ti...papa...
    kukulienka :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!