sobota, 4. septembra 2010

Lososové filety s olivami, fazuľkami a paradajkami

V Apetite som našla super, jednoduchý, zdravý a diétny recept.


/V originálnom recepte boli čierne olivy, ktoré sa tam podľa mňa hodia viac, ale ja som tam z núdze hodila zelené./
Ingrediencie na 3 porcie:
- 200 g zelených fazuliek
- cca 15 cherry paradajok
- 1 plechovka čiernych olív
- olivový olej
- 3 filety z lososa
- 3 plátky masla
- 1 citrón
- 10 ančovičiek (nemusí byť)
- soľ a korenie

1. Fazuľky najprv vhoďte do vriacej vody a varte 2 minúty. Fazuľky sceďte a poriadne ich schlaďte studenou vodou, aby si zachovali chuť a krehkosť.

2. Prázdny pekáč alebo zapekaciu misu vložte do rúry a nechajte ju vyhriať na 220 stupňov. Zatiaľ lososa umyte, osušte, posoľte a okoreňte čiernym korením.

3. Keď je rúra vyhriata, vyberte horúci pekáč. Na dno nalejte trochu olivového oleja. Do pekáča vsypte paradajky, fazuľky a olivy. Zeleninu posoľte, pokoreňte, polejte trochou olivového oleja a premiešajte. Zeleninu dajte do rohov pekáča a do stredu položte lososa.

4. Na lososa položte ančovičky (nemusí byť), na ne kúsky masla a na ne plátky citróna. Pečieme nezakryté 20 minút. 

2 komentáre:

  1. och..ta zapekacia misa je tak krasna.. Tu ti normalne zavidim.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. diiik:-) a si predstav ze stala len 17 eur a moze ist do rury aj mraznicky. paraaada

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!