streda, 20. októbra 2010

Králik, ktorý sa na nič nehrá

Bože keby to videla moja Johana, že som upiekla jej dvoch kamošov!

Toto je recept na klasického slovenského králika. Na nič sa nehrá, neleží v šafránovej omáčke ani nie je prešpikovaný kaktusom. Proste klasika. Ale aj tú treba vedieť. A chutí skvele ako od starej mamy.

____________________________________
Suroviny: (množstvo na 2 králiky)
- 2 králiky, umyté a naporcované na kusy
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 veľké cibule
- 200 - 300 g slaniny
- nasekaný tymián
- čierne korenie, soľ

1. Všetky kusy mäsa osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom zo všetkých strán.

2. Cesnak aj cibuľu nakrájame na plátky. Mäso nimi poprekladáme.

3. Nakrájame slaninu na plátky a plátky povkladáme pomedzi mäso.

4. Podlejem vodou, aby sme mali asi 0,5 cm vysokú hladinu. Pečieme pri 180 stupňoch domäkka, bude to zhruba 90 - 120 minút. 

4 komentáre:

  1. hmmm..spomienka na moje detstvo,ked sme doma chovali kralikov,a v nedelu nam uz vyvoniavali kuchynou....odvtedy som kralika nejedla,a takuuu chut mam:)v dobrom zavidim,Anetka:)
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. u mna je to tak nejak rovnako, my mavame kraliky od babky a je to tak vynimocne, ze je to aj pre taka nostalgia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nadherný recept,už len zohnať králika-Miriam t. z mmb

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to nebude problém. minimálne v metre ho je dostať, ale isto objavíš aj nejaké bežné mäsiarstva

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!