Toto je recept na klasického slovenského králika. Na nič sa nehrá, neleží v šafránovej omáčke ani nie je prešpikovaný kaktusom. Proste klasika. Ale aj tú treba vedieť. A chutí skvele ako od starej mamy.
____________________________________
Suroviny: (množstvo na 2 králiky)
- 2 králiky, umyté a naporcované na kusy
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 veľké cibule
- 200 - 300 g slaniny
- nasekaný tymián
- čierne korenie, soľ
1. Všetky kusy mäsa osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom zo všetkých strán.
2. Cesnak aj cibuľu nakrájame na plátky. Mäso nimi poprekladáme.
3. Nakrájame slaninu na plátky a plátky povkladáme pomedzi mäso.
4. Podlejem vodou, aby sme mali asi 0,5 cm vysokú hladinu. Pečieme pri 180 stupňoch domäkka, bude to zhruba 90 - 120 minút.
hmmm..spomienka na moje detstvo,ked sme doma chovali kralikov,a v nedelu nam uz vyvoniavali kuchynou....odvtedy som kralika nejedla,a takuuu chut mam:)v dobrom zavidim,Anetka:)
OdpovedaťOdstrániť(mauka)
u mna je to tak nejak rovnako, my mavame kraliky od babky a je to tak vynimocne, ze je to aj pre taka nostalgia :-)
OdpovedaťOdstrániťnadherný recept,už len zohnať králika-Miriam t. z mmb
OdpovedaťOdstrániťto nebude problém. minimálne v metre ho je dostať, ale isto objavíš aj nejaké bežné mäsiarstva
OdpovedaťOdstrániť