Foto: www.snorgtees.com
_________________________________
z BBC Good Food
z BBC Good Food
Ingrediencie:
- 500 g cestovín typu gnocchi, mušle alebo orecchiette
- 1 veľká alebo 2 malé hlavy brokolice
- olivový olej
- 5 strúčikov cesnaku
- dve konzervy ančovičiek v oleji
- 1 veľkú čili papričku
- 1 citrón
- parmezán na dozdobenie
1. Brokolicu rozoberieme na ružičky a odstránime hrubú šupku na stonkách. Brokolicu vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme 3-5 minút. Brokolicu povyberáme dierovanou naberačkou. Do vody vsypeme cestoviny (prípadne dolejeme vodu ak je treba) a uvaríme ich al dente. Po uvarení cestoviny sceďte.
2. Vo veľkej panvici opečte cesnak na olivovom oleji do zlata. Konzervy s ančovičkami zlejte a ančovičky nasekajte. Do panvice pridajte nadrobno nasekanú čili papričku a nasekané ančovičky. Opekajte asi 2 minúty. Do panvice pridajte brokolicu a premiešajte. Nazáver pridajte šťavu z citróna, korenie a prípadne trochu soli. Zmiešajte brokolicu s cestovinami a pri podávaní posypte tanier hoblinami parmezánu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!