streda, 3. novembra 2010

Cestoviny s brokolicou a ančovičkami

Foto: www.snorgtees.com

Superrýchle, superjednoduché a pokiaľ viete nerozvariť brokolicu, tak i blbuvzdorné :-)

_________________________________
BBC Good Food
Ingrediencie:
- 500 g cestovín typu gnocchi, mušle alebo orecchiette
- 1 veľká alebo 2 malé hlavy brokolice
- olivový olej
- 5 strúčikov cesnaku
- dve konzervy ančovičiek v oleji
- 1 veľkú čili papričku
- 1 citrón
- parmezán na dozdobenie

1. Brokolicu rozoberieme na ružičky a odstránime hrubú šupku na stonkách. Brokolicu vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme 3-5 minút. Brokolicu povyberáme dierovanou naberačkou. Do vody vsypeme cestoviny (prípadne dolejeme vodu ak je treba) a uvaríme ich al dente. Po uvarení cestoviny sceďte.

2. Vo veľkej panvici opečte cesnak na olivovom oleji do zlata. Konzervy s ančovičkami zlejte a ančovičky nasekajte. Do panvice pridajte nadrobno nasekanú čili papričku a nasekané ančovičky. Opekajte asi 2 minúty. Do panvice pridajte brokolicu a premiešajte. Nazáver pridajte šťavu z citróna, korenie a prípadne trochu soli. Zmiešajte brokolicu s cestovinami a pri podávaní posypte tanier hoblinami parmezánu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!