nedeľa, 12. júna 2011

Čínske rebierka s badiánom a ryžovými rezancami

Po čínskych vaječných rezancoch s teriyaki špízmi, ktoré boli fantastické, som vyskúšala ďalšiu "čínu":-) Tentokrát som piekla rebierka v neobvyklej marináde s badiánom. Je to naozaj delikatesa! K tomuto receptu sa ešte určite vrátim!

_________________________________________________
Ingrediencie na 4 veľké porcie:
Čínske rebierka s badyánom
- 1,5 kg mäsitých rebierok
- 6 PL medu
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL rybacej omáčky
- 1 PL ryžového octu
- 1/2 ČL nasekanej sušenej čili papričky
- 4 hviezdičky badiánu, rozlámané na jednotlivé "cípy"
Ryžové rezance:
- 500 g širokých ryžových rezancov
- 1 veľká hrsť mätových lístkov, umytých
- 150 g cukrového hrášku
- pol šalátovej uhorky
- 3 limetky

1. Pripravíme si rebierka. Mäso umyjeme, osušíme a všetky ostatné ingrediencie zmiešame dokopy na marinádu. Rebierka popolievame marinádou a marinujeme najlepšie cez noc. Občas môžeme mäso počas marinovania popretáčať.

2. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Rebierka aj s marinádou premiestnime do pekáča a pečieme až kým nebude mäso odpadávať od kosti, t.j. minimálne hodinu a pol. Počas pečenia mäso pootačáme a popolievame marinádou. Ak sa postupne z mäsa vytopí príliš veľa tuku a mäso je v tekutine príliš ponorené, naberačkou pozbierajte časť výpeku. Zčernania mäsa sa nebojte, to len karamelizuje med v marináde. Po dopečení mäso vyberte, vykostite a nakrájajte na rezance. Výpek si odložte, akurát z neho len zlejte tuk.

3. Mätu nasekáme nahrubo, cukrový hrášok na tenké prúžky a z uhorky urobíme stuhy pomocou škrabky na zeleninu. 

4. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale. Po scedení ich zmiešame s trochou oleja, aby sa nelepili. Do ryžových rezancov prilejte 1 naberačku výpeku z mäsa, prisype mätu, hrášok a uhorku a všetko premiešajte. Ryžové rezance rozdeľte medzi jednotlivé porcie, pridajte kúsky mäsa a podávajte s mesiačikmi limetky.

14 komentárov:

  1. jeeeej, Anetka, tak to vyzerá fantasticky !!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. perfektné, na rebierkach je výborné mäsko...pripravila si to krásne

    OdpovedaťOdstrániť
  3. parada, tak na tomto by si opat pochutnal moj muz ale asi by to muselo byt bez tych cestovin a zeleniny:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anetka aj ja som dnes grilovla rebrá, boli fantastické, receptík som mala z posledného čísla Apetitu. Tento tvoj receptík ma tiež zaujal len neviem či zvyšok rodiny by ten badián rozchodil:( moc ho tam cítiť? Ď

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Po slovensky sa badian pise s makkym i.. ja len tak v dobrom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lucia: tak kludne aj bez!!! no a co! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. R Ajka: mnaaaam grilovane rebierka ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. anonym: dakujem!!!! naozaj som si neuvedomila, kukla som na obal balicku s korenim a tam to bolo s tvrdym, ale to preto lebo to bolo po cesky:-D dakujem za upozornenie!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já sice na vaření moc nejsem (jsem dost levá), ale tohle bych si nechala líbit :) Zatím mamka dělá jen kuře na medu, ale žebírka s medem a badyánem zní mnohem líp :) Děkuju za inspiraci!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Catalina: niet zac:-) urcite vyskusaj, budes nadsena!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!