sobota 17. septembra 2011

Snehová roláda s passion fruit (mučenkou) a broskyňami

Túto roládu som piekla ešte začiatkom augusta a konečne sa predrala na môj blog. Snehová roláda je potvora, postupuje sa pri nej inak ako pri bežnej roláde a zavinutie je dosť náročné, lebo sa vám sneh lepí na prsty (musíte si ich poriadne namočiť). Ale aj napriek tomu si myslím, že to stálo za to:-)


______________________________________
Snehové cesto:
- 5 bielkov
- 160 g krupicového cukru
- 1 ČL bieleho vínneho octa
- 1 ČL maizeny
- 1 ČL vanilkového extraktu
Plnka:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 PL preosiateho práškového cukru
- dužina zo 4 plodov passionfruit, resp. mučenky
- 1 broskyňa, ošúpaná a nakrájaná na kocky

1. Rúru predhrejte na 160, horúcovzdušnú na 140 stupňov. V miske vyšľahajte bielky dotuha, potom postupne prisypávajte cukor a naďalej šľahajte, až kým nebude sneh opäť tuhý a lesklý. Zašľahajte ocot, maizenu a vanilkový extrakt.

2. Na plech cca 35x25 cm dajte papier na pečenie a pomocou stierky naň rozotrite sneh. Vložte do rúry a pečte 20 minút. Potom nechajte 2-3 minúty chladnúť na plechu. Bokom si nachystajte mriežku a na ňu položte nový papier na pečenie. Snehové cesto odlepte od prvého papiera na pečenie a preneste ho na nový na mriežku. Nechte chladnúť ďalšie cca 3 minúty.

3. Medzitým pripravte krém: dotuha vyšľahajte šľahačku s cukrom a na záver primiešajte dužinu z passionfruit a kocky broskyne. Do stredu korpusu natrite krém a opatrne cez krém preklopte obe strany, aby vznikol závin.  Ak sa vám bude snehové cesto zle odlepovať od papiera na pečenie, namočte si ruky vodou. Pred krájaním poprášte práškovým cukrom.

12 komentárov:

  1. eeejha,to musela byt dobrota,Anetka:)..a obdivujem,ako krasne si roladu zavinula,viem si predstavit,ze to asi nie je sranda:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tomu říkám dezert z říše snů, lehounké sněhové těstíčko a smetanová náplň s báječně šťavnatým ovocem, sakra, jdu si aspoň pro čokoládu, já sem neměla lízt takhle na večer :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyzera to mnamkovsky..ako chuti "mucenka"? este som nedegustovala.. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jaaaj, tak na toto musi byt basen! Slinky sa mi na to zbiehaju aj takto zrana! Anetka a to sa moze aj pri diete?:-))Lebo ja sa tiez snazim dietovat, teda u mna je to taka non-stop dieta:-)tak som radsej dala pauzu v peceni lebo neviem odolat tie dobroty ochutnavat....:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. WAW, to muselo byť fakt výborné, a teda skláňam klobuk dolu ako krásne si to zrolovala ...waw, len škoda, že sa to s mojou "zdravou! Ha ha stravou nekamaráti :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mauka: no pekne ani nie... nie je to zavinute, je to len take uzavrete.... mala som z toho nervy pekne v kybli, vobec sa mi to nedarilo:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. marysity: je to taka tekuta zlta duzina s hnedymi jadierkami, je to kyslaste a takej tej tropickej chuti... daco ako cca mango alebo citrusy... ale je to kysle a pikantne. casto sa do dava do kremov alebo sa tym polieva pavlova, na vyrovnanie tej sladkej chuti snehovej pusinky

    OdpovedaťOdstrániť
  8. lucia: nie, nemoze sa to pri diete:-( ale recept je este zo zaciatku augusta a vtedy som este nedietovala:-DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tina24: ano, momentalne ani ja na taketo veci nemyslim, papam si tu svoju zeleninu a na rolady len spominam:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Anetka, snehova rolada je jednou z veci, ktoru by som tak velmi chcela vyskusat, ale akosi vnutorne som este nato nedorastla. Mam predtym velky respekt. Mnamky mnam, tak neskutocne chutne vyzera

    OdpovedaťOdstrániť
  11. adriana: neeeboj a smelo do toho! ked som to zvladla aj ja, zvladnes to aj ty!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!