Vzhľadom na primitívnosť receptu upozorňujem, že ide skôr o inšpiráciu ako o gastronomickú záležitosť:-)
Dlhšie mi nedochádzalo, prečo do 50% receptoch na pečenú tekvicu dávajú šalviu a teraz som to už pochopila. Pretože sú to najlepší kamoši, tak ako aj paradajky s bazalkou alebo jablká so škoricou.
_________________________________________Ingrediencie na 4 porcie:
- 2 maslové tekvice
- olivový olej
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ
- veľká hrsť šalviových lístkov
Tekvicu umyte a prekrojte na polovicu. Vydlabte semienka. Tekvicu pozdĺžne pokrájajte aj so šupkou. Naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Tekvicu polejte trochou olivového oleja, posypte korením, soľou a šalviou nasekanou na väčšie kusy. Dajte piecť na 200 stupňov, kým nebude tekvica mäkká.
jééé Anetka, mňam , ja si ju pekávam, ale len obyčajne :-) a samozrejme si ju aj sama jem :-), ale so šalviou som ešte neskušala , zajtra idem k mame , a tá má skvelú bylinkovú záhradku, takže už viem čo si prinesiem :-)
OdpovedaťOdstrániťJej, vyskusam
OdpovedaťOdstrániťLudka
Anetka, super inspiracia! ja tekvicku peciem len so salviou a ta chut....ach....mali sme rovnaku veceru, lebo vcera sa prave takato tekvicka ocitla na nasom tanieri ;o)
OdpovedaťOdstrániťtaktiež sme robili nedávno maslovú tekvicu, ale s inými surovinami, a táto Tvoja vyzerá lákavooo, aj lákavejšie ako naša ;) chichi
OdpovedaťOdstrániťTak tohle mě dostalo! Letím do lednice najít něco rychlého, protože z téhle lahůdky na fotkách jsem dostala pořádný hlad. Recept opíšu a musím zkusit! Fantazie!
OdpovedaťOdstrániťTleskám.
Vivi
Toto kamošenie som ešte neobjavila, keď sa mi zunuje sladká chuť tekvice, určite vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťtina24: super, potom vyskusaj a daj vediet!
OdpovedaťOdstrániťLudka: ;-)
Marianna: vidis, to je nahoda:-)
andurejka: :-DDDDD
vivi: :-D som rada, ze ta tak nadchol!
kinga: chapem, ja tiez mam problem so sladkymi chutami. ale tekvicu este zvladam. mrvu uz bohuzial nie.
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=832268#diskuse
OdpovedaťOdstrániťVyskúšané, bolo super, len som nezohnala šalviou, čo je škoda
:-)))) krasne sa podarila!
OdpovedaťOdstrániť