nedeľa 16. septembra 2012

Kokosová ovsená kaša s malinami

Tak a posledný recept z mojej raňajkovej série. Nápad na kokosovú ovsenú kašu mám z VeggieCookin. Nemusíte ju dopĺňať malinami, ale napríklad aj banánom, jahodami alebo čímkoľvek, čo sa vám hodí ku kokosu. 

______________________________________
Ingrediencie:
(1 porcia)
- 50 g ovsených vločiek
- 3 PL strúhaného kokosu
- 300 ml mlieka, prípadne môžete časť mlieka nahradiť vodou
- štipka soli
- 1 ČL cukru
- hrsť malín alebo malinová zaváranina

V malom hrnci privedieme k varu mlieko s vločkami, kokosom, soľou a cukrom. Za stáleho miešania varíme, kým vločky nebudú uvarené, čiže zhruba 4-5 minút. Hotovú kašu dáme na tanier a posypeme malinami alebo polejeme pár lyžicami malinovej zaváraniny.

13 komentárov:

  1. Anet ja zeriem Tvoj blog, ale nie je tej ovsenej kase uz nejako vela? Je to bezova nuda s obmenami, chyba tomu Tvoj povestny esprit. Ty predsa nie si bezova a nudna! Tesim sa na nieco farebne ;)

    Liliana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-DDD tymto recept moje ranajkove recepty prave skoncili, tes sa na marocky kuraci tazin s kuskusom a slivkovy kolac ;-)

      Odstrániť
    2. No to sa tesiiiim

      Liliana

      Odstrániť
  2. Ahoj Anetko, částečně souhlasím s Lili, na druhé straně v jednoduchosti je krása a v jednoduchých kombinacích spousta skvělých chutí:)!
    Měj se krásně, Sofie

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A mě se náhodou tvoje snídaňové obměny moc líbí! Snídaně je základ a tvými ovesnými kašemi by nepohrdla ani ta nezmlsanější myš na světě! Zítra jdu vařit tuhle s kokosem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mne sa tiež raňajky páčia, konečne som si ozvláštnila svoj jedálniček, lebo na raňajky som mala buď chlieb s nutelou alebo chlieb s medom a maslom :-) takže ďakujem za raňajkové typy. a anetka, na ten kuskus už čakááám, prave dnes som ho kupila v bille a rozmýšľam čo s ním :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ale baby, veď kaša je super jedlo, nielen chuťovo, ale aj výživovo :) ja sa určite rada inšpirujem jej obmenami :)
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anetka, ´máš úžasný blog ! Hriešne chutný. Recepty, fotky..obdivujem Ťa a smekám klobúk. Prajem všetko najlepšie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. já už se tak těšim na léto a čerstvý maliny! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vdaka Tvojim receptom s ovsenymi vlockami som sa po sto rokoch prebrala a zistila, ze ich nemusim ignorovat a daju sa z nich pripravit fajn veci. Dakujem!! :)
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hahaha to ma nesmierne teší! :-) Veľa sledovateľov blogu mi písalo, že urobiť ovsenú kašu nie je žiadne umenie a že takéto príspevky na blogu nemajú čo robiť, ale ja si práve naopak myslím, že je fajn upozorniť na rozmanitosť nápadov na raňajky z ovsených vločiek. Tak som rada, že to zafungovalo a malo prínos! :-)

      Odstrániť
    2. Myslim, ze vobec nie je na skodu pouzit taketo "obycajne" veci v ramci blogu.
      Dokonca si dovolim tvrdit, ze mi tento recept pomohol aj s chudnutim, lebo ma dokonale zasyti a to pri mne nebyva zvykom. :D
      Dakujem este raz Anetka! Zelam vsetko dobre!
      J.

      Odstrániť
  9. Ja som si tiež pár krát urobila nejakú kašu na raňajky, ale mám po nej za chvíľu hlad :-D . Oveľa radšej si dám vajíčka. Po nich viem, že do obeda bez problému vydržím :-) . Máme vlastné vajíčka od sliepok, takže ich máme naozaj dostatok. Ku sliepkam chodíme každý deň. Sypeme im kŕmenie ​a zbierame vajíčka, čo je teda práca hlavne detí :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!