pondelok 10. septembra 2012

Ovsená kaša s broskyňami, zázvorom a mandľami

Toto parádne vylepšenie obligátnej ovsenej kaše je prvý recept z mojej malej série raňajkových receptov. Tešte sa na ďalšie recepty, ovsenej kaši sa budem venovať viac, pretože ju jednoducho milujem a sú to fantastické teplé a pohodové raňajky.  

___________________________________
Ingrediencie na 1 porciu:
- 50 g ovsených vločiek
- 300 ml mlieka, prípadne môžete časť mlieka nahradiť vodou
- štipka soli, 1 ČL cukru
- 1 kopcovitá ČL masla
- 1 broskyňa alebo nektarinka
- 1 PL nadrobno nasekaného kandizovaného zázvoru alebo 1/2 ČL mletého sušeného zázvoru alebo 1 kopcovitá ČL strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 PL nasekaných mandlí

Broskyňu zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky. Lyžičku masla rozpustite na panvici a pridajte broskyňu. Nechajte ovocie dusiť 2 minúty, prípadne pridajte aj cukor. Pridajte kandizovaný zázvor, všetko premiešajte a odložte bokom.

V malom hrnci priveďte k varu mlieko s vločkami, so štipkou soli a lyžičkou cukru. Za stáleho miešania varte, kým vločky nebudú uvarené, čiže cca 4-5 minút.

Ovsenú kašu nalejte do taniera, na ňu poukladajte broskyne so zázvorom a posypte mandľami.

11 komentárov:

  1. Milujem ovsenú kašu!!! Ďakujem za typ ;) Ja robievam s banánom a jablkami a polievam ju medom a rozpustenou čokoládou...

    Svetlana :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anetka, super! Kašu z vločiek (v sklenenom pohári mám mixnutých 5 druhov) raňajkujem už asi druhý mesiac každé ráno. Väčšinou zalejem prevarenou vodou, premiešam, nechám odstáť a potom pridám jabĺčko, drvené kakaové bôby alebo čo mám po ruke. Vločková kaša je veľká mňamka. Zajtra pridám aj kandizovaný zázvor ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja tiez milujem ovsenu kasu, ale vlocky nevarim, len ich zalejem vriacim mliekom a necham postat. to uplne staci (pouzivam roztlcene vlocky) pridam roztlaceny banan (pripadne ine ovocie)a hotovo - mavam take obdobie ze to jem kazdy den...
    Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anetka, každý Tvoj recept poteší, ja jemné ovsené vločky na sitku prepláchnem len teplou vodou z vodovodu, dám ich do misky s ovocím zaliatym medom a pridám biely jogurt alebo tvaroh — premiešam... je to tiež vynikajúce a rýchle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano ano, aj ja ich tiez niekedy takto jedavam :-) presne v takom zlozeni ako ty :-) je to tiez skvele!

      Odstrániť
  5. Ovsenú kašu milujem! vlastne všetky jej varianty, takže určite vyskúšam, s tým zázvorom to môže byť skvelá chuť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. potvrdzujem ze vlocky su dokonala vec a urobit z nich kasu je dokonaly napad :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja robievam tiež, so skaramelizovaným cukrom a banánmi, toto vyzerá veľmi chutne, nabudúce vyskúšame :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja se na zitra chystam na podzimni variantu s jablky, skorici a rozinkami, ale do tve varianty se budu muset pustit taky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mňam! Nemůžu se dočkat víkendu, až si ji uvařím ke snídani :) Kaši dělám z obyčejných celých vloček, takže je nakládám přes noc do mléka a ráno trochu povařím. (Ale v týdnu si radši dám müsli s mlékem, to je rychlejší - kvůli kaši nehodlám vstávat dřív ani já, snídaňový nadšenec.)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!