nedeľa, 3. februára 2013

Krátka reportáž z paraguajského obeda

Eugenia mala narodeniny a išli sme ich vo štvorici osláviť do latinskoamerickej reštaurácie v Berlíne. Eugenia už vopred objednala samé paraguajské jedlá. Tak tu je malá ukážka. Nenafotila som všetko, čo je obrovská škoda.
Pre mňa osobne najchutnejší chod - sýta polievka bori bori. Boli v nej celé kúsky kuraťa aj s kosťami, paradajky, papriky, koriander a knedličky z kukuričnej múky. 
Tie taštičky sú empanadas (tieto boli plnené mletým hovädzím mäsom a olivami). Pochádzajú pôvodne z Portugalska a z Brazílie prišli do celej južnej Ameriky. Tie žlté trojuholníky sú kukuričný nákyp.

Perfektná bola aj sopa paraguaya, tradičný paraguajský koláč z kukuričnej múky s cibuľkou a syrom, ale tú som ja trdlo neodfotila. Plánujem ju upiecť doma, tak sa tešte na recept :-)

1 komentár:

  1. Me encanta estas recetas lucen muy bonitas y exquisitas,abrazos y abrazos.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!