pondelok, 11. marca 2013

Pár dobrôt z môjho februára

Konečne som po 9 mesiacoch štátnicovania ukončila štúdium. Úspešne. A konečne som mala čas na normálne veci, ktoré robia normálni ľudia. A hlavne oslavovať.
Urobila som konečne opäť gravlax, moju osudovú lásku. Recept na tohto marinovaného lososa nájdete tu.
A konečne som bola aj opäť v ChefParade. Na kurze francúzskej kuchyne.
Toto je parádny lososový tartar...
...toto pán kuchár robí slávky...
...a toto je náš fantastický kohút na víne...
...a crème brûlée.
A tiež sme doma aj grilovali. No a čo, že v snehu!!! :-)
Ako predjedlo sme mali grilované krevety s dipom z gréckeho jogurtu,
ako hlavný chod sme mali lososovité pstruhy
a potom sme sa dotlačili plátkami serranskej šunky.
A toto je fotka z môjho posledného dňa na Slovensku. Bola som aj v Skalici na námestí, kde je na zemi kovová ceduľa "Berlín 490 km". Na druhý deň som vyrazila do Berlína už na stálo a obdobie zhýralých osláv a roztopašných hostín skončilo. Začína sa ozajstný život. Zatiaľ je ten prechod do neho veľmi plynulý a príjemný. Nechám sa prekvapiť, čo bude.

P.S. Recept z Berlína na paraguajský kukuričný nákyp chipa guazu bude už čoskoro.

5 komentárov:

  1. Paradne fotky, Anetka! drzim palce v "ozajstnom" zivote ;o) a uz teraz sa tesim na ten paraguajsky nakyp!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné fotky! A samozřejmě gratulace k ukončení školy.
    Doufám, že teď budeš mít víc času na pečení a vaření, protože jsem tvoje velká fanynka a vždycky se strašně těším na každý tvůj nový příspěvek:-)
    Lucka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to vypadá tak nádherně! ten losos! krevety! :)
    a gratulace! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uzivej si Berlin, Anetka, je to nejzajimavejsi mesto Nemecka :-)
    Z Mannheimu zdravi Misa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jaj,Anetka...kolka radost z tohto prispevku :) Som si ista,ze ozajstny zivot si uzivas plnymi duskami :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!