Nerada kopírujem už stokrát skopírované recepty, ale tento je tak vydarený, že to stojí za to! Pôvodne je to od Gordona Ramsayho a ja som naň natrafila na Picture the Recipe. Jednak je to recept absolútne nenáročný na zručnosti a taktiež neuveriteľná rýchlovka. S výnimkou koriandru máte pravdepodobne všetky ingrediencie už doma. A to ani nehovorím, že vám tento recept aj skvele zapasuje do novoročnej diéty, pretože v ňom (oukej, až na tú lyžičku cukru) nie je žiadna kalorická neplecha.
Ingrediencie na 4 placky:
- 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
- čili podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL strúhaného čerstvého zázvoru, príp. 1/2 ČL sušeného mletého
- 2 jarné cibuľky
- polovica zväzku koriandru (teraz použite horné polovice stoniek a časť lístkov, zvyšok lístkov si nechajte na dip)
- 1 PL rybacej omáčky
- 2 vajcia
- rastlinný olej
Dip:
- 1 PL cukru
- 2 ČL rybacej omáčky
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL čili alebo sezamového oleja
- šťava z polovice limetky
- 2 PL nasekaného koriandru
1. Konzervy tuniaka dôkladne sceďte a dajte do misy. Pridajte čili, prelisovaný cesnak, zázvor, najemno nakrájané jarné cibuľky, nasekaný koriander, rybaciu omáčku a vajcia. Dobre premiešajte.
2. Na panvici rozohrejte trošku oleja (príp. ide to i nasucho, ak máte dobrú panvicu). Rukou vyformujte 4 fašírky a položte ich na rozpálenú panvicu. Najskôr sa vám zmes bude zdať tekutá, ale nebojte sa, na panvici vďaka vajíčkam rýchlo stuhnú. Pečte ich z každej strany cca 3 minúty.
3. Zmiešajte všetky ingrediencie na dip. Podávajte tuniakové placky spolu s dipom.
Kde zoženiem rybaciu omáčku? Veru to nemám doma...ani nikdy nemala.
OdpovedaťOdstrániťázijské potraviny alebo väčší hypermarket - oddelenie exotických jedál ;-)
OdstrániťAku hmotnost maju konzervy tuniaka? Dakujem.
OdpovedaťOdstrániťtie, ktoré som ja použila, majú uvedenú celkovú hmotnosť 195g a hmotnosť čistého tuniaka bez šťavy 150g. ale plus mínus pár gramov by malo byť oukej:-)
Odstrániť