pondelok, 9. mája 2016

Mini bábovky z mandľovej múky na spôsob mrkvového koláča

Robila som doma trochu poriadok a objavila som mandľovú múku, ktorej už končila záruka. Urobila som preto tieto mini srdiečkové bábovky na štýl carrot cake-u. Sú veľmi príjemne mierne sladké, takže sú ideálne na raňajky.

___________________________________
Ingrediencie na 1 podlhovastú formu ako na biskupský chlebík alebo 1 menšiu bábovkovú formu:
- 2 šálky mletých mandlí (1 šálka = 230 ml)
- 4 PL kokosovej múčky
- 1/3 ČL soli
- 8 kopcovitých PL hnedého cukru (s týmto množstvom cukru bude výsledok tak príjemne mierne sladký; ak máte radi sladšie koláče, pridajte viac)
- 1 ČL škorice
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 3 vajcia
- 2 PL oleja
- 1 veľká mrkva, najemno nastrúhaná
- 1/3 šálky nasekaných vlašských orechov (nemusí byť)
- 1/3 šálky hrozienok, vopred zaliatych vriacou vodou na pár minút, aby nabobtnali (nemusí byť)

1. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Formu vymastite a vysypte mandľovou múkou alebo kokosom.

2. Do misy pridajte mandle, kokos, soľ, cukor, škoricu, prášok do pečiva, sódu, vajcia a olej. Všetko spolu zmixujte. Pridajte mrkvu, orechy a hrozienka scedené z vriacej vody. Opäť všetko dobre zmiešajte pomocou mixéra a cesto vylejte do formy.

3. Pečte cca 20 minút, kým z cesta nevytiahnete špajdľu bez vlhých omrviniek.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!