Na mojom blogu nájdete zopár receptov na zdravé dezerty, ale zatiaľ som ani raz netestovala nový recept s takýmito rozpakmi. Podobných receptov na mrazené raw brownies som preštudovala niekoľko a obávala som sa, či budú vôbec dobre chutiť, či mi v nich nebudú vadiť surové ovsené vločky, či budú držať pokope a či sa také zmrznuté vôbec budú dať jesť. Všetky moje predsudky boli ale úplne bezvýznamné. Chutia prekvapivo fantasticky, hotové sú raz dva, krásne držia tvar, skvele v nich chrumkajú orechy a keď ich po vybraní z mrazničky necháte pár minút povoliť, človek sa ide z blázniť z úžasnej, hriešne krémovej hornej vrstvy, ktorá pripomína čokoládovú ganache.
P.S. Nie, neprechádzam na raw stravu a ani vegánstvo :-D Len testujem :-)
Ingrediencie na 8 kúskov ako na obrázku:
- 100 g ovsených vločiek
- 100 g mandlí
- 150 g sušených sliviek alebo datlí, vopred namočených aspoň na hodinu do vody
- 60 g kakaa
- 2 zrelé banány
- 3 PL sirupu z agáve alebo medu alebo javorového sirupu
1. Dózu, ktorú môžete vzduchotesne uzavrieť a dať do mrazničky, ideálne o rozmeroch cca 20x15 cm, prípadne o trochu väčšiu, vysteľte papierom na pečenie.
2. V mixéri rozmixujte dve tretiny ovsených vločiek. Následne rozmixujte aj dve tretiny mandlí. Zvyšné mandle nahrubo nasekajte nožom. V mixéri rozmixujte aj scedené slivky/datle. V mise zmiešajte zmixované i nezmixované ovsené vločky, nasekané i rozmixované mandle, 30 g kakaa a rozmixované ovocie. Najlepšie vám to pôjde rukou, zmes sa totižto správa ako ozajstné cesto.
3. Cesto premiestnite do pripravenej dózy a utlačte ho rukami rovnomerne po celom dne. Môžete to urobiť taktiež obrátenou stranou lyžice.
4. Na hornú vrstvu zmixujte v mixéri 30 g kakaa, banány, vami vybrané sladidlo a cca 20-30 ml vody. Túto hustú pastu vylejte na pripravené spodné cesto a povrch uhlaďte. Dózu uzavrite a položte na rovnú plochu do mrazničky. Mrazte 1-3 hodiny; záleží od toho, akú dobrú mrazničku máte.
5. Pred podávaním rozkrájajte na porcie a nechajte povoliť cca 5 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!