Takto vyzeral v Jamieho prevedení.
Ja som bohužiaľ urobila fotku iba narýchlo a preto to vyzerá dosť odfláknuto, ospravedlňujem sa:
________________________________________
Ingrediencie:
- 1 ošúpaná hľuza zeleru
- 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate (najlepšie plocholistej)
- 2 sardelky pokrájané najemno (mne sa bohužiaľ nepodarilo kúpiť, do čerta aj s hypáčmi)
- 2 vrchovaté PL kapár
- 2 vrchovaté PL najemno nakrájaných nakladaných kyslých uhoriek
- 5 PL kyslej smotany
- 1 vrchovatá PL ostrej dijonskej horčice
- 3 PL extra panenského olivového oleja
- 2-3 PL červeného/sherry/bieleho vínneho octa (ja som dala biele balsamico)
- soľ
- čerstvo zomleté čierne korenie (ja dávam čerstvo zomleté korenie štyroch farieb)
Vezmite si škrabku na zemiaky a "naplátkujte" pomocou nej zeler. Petržlenovú vňať otrhajte a posekajte nahrubo. Zeler, petržlen a ostatné suroviny zmiešajte, nakoniec okoreňte a osoľte.
idem pripravit.mnam!tesim sa:)
OdpovedaťOdstrániťzboznujem vonu zeleru..Zas dalsi recept na vyskusanie :)
OdpovedaťOdstrániťa určite daj aj sardelky;-) je to s nimi lepšie!
OdpovedaťOdstrániťSardelky nebudu..Maso..Napisem ci chutil aj bez.
OdpovedaťOdstrániťjaaaj prepaac, ja som trdlo, zabudla som
OdpovedaťOdstrániťnedali by sa sardelky nahradiť trochou sardelovej pasty ?
OdpovedaťOdstrániťale aj ano, preco nie... ono to tam akoze vobec aj nemusis dat, ale bude tomu chybat ta chut... chapes... ale vyskusaj to s tou pastou, sama som zvedava!
OdpovedaťOdstrániťJestli máš ráda celer, tak doporučuju též dost ujetý salát od Ottolenghiho http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2010/nov/27/apple-and-celeriac-salad-recipe
OdpovedaťOdstrániť