pondelok 10. mája 2010

Karamelový cheesecake s bielou čokoládou (takto nejako asi chutí nebo)

Tento cheesecake je jedna z najlepších vecí aké som kedy jedla.
Takto vyzeral na Internete:
Môj výsledok:
Tento cheesecake je inak naozaj absolútna bomba! Na sušienkovom základe je vrstva nasekaných karameliek (ja som dala tyčinky Mars), v bielej syrovej vrstve sú rozpustené tri biele čokolády a navrchu je poleva zo skaramelizovaného sladkého kondenzovaného mlieka. Mmmmmm...

V pôvodnom recepte bolo viacero blbostí, ale pri druhom pečení som už šetky chyby vychytala. Preto pokojne vyskúšajte tento recept, všetko je opravené, terén je už preskúmaný:-) 
________________________________________
Ingrediencie na formu s priemerom 23 cm:
- 175 g maslových keksov, napr. Opavia maslové/Bebe/Vaječné venčeky od Sedity/...
- 85 g roztopeného masla
- 600 g krémového syra (Lučina, mascarpone, Philadelphia, ...)
- 3 PL hladkej múky
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 2 vajcia (v pôvodnom recepte na BBC Good Food sú až 3, takže ak máte pocit že váš druh syra je trošku riedky, dajte radšej 3)
- 1 téglik kyslej smotany
- 300 g bielej čokolády (taká, o ktorej viete, že sa vie pekne roztopiť do hladka, napr. biela čokoláda z Lidl, taká tá najlacnejšia čo tam majú :-)
- 2-3 tyčinky Mars nasekané na kusy alebo 10 krowiek
- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (Salko) alebo doporučujem kúpiť si už skaramelizované kondenzované mlieko (Salko karamel; nachádza sa v regáloch presne vedľa obyčajného kondenzovaného mlieka), ktoré je krásne tuhé a dá sa rozotrieť na cheesecake a nesteká dole!


Potrebné vybavenie:
Tortová forma na pečenie o priemere 23 cm
Pekáč tak veľký, aby sa do neho mohla vložiť tortová forma na pečenie a hlboký aspoň 10 cm
Pevná hliníková fólia, ideálne taká ta širšia, tzv. „na grilovanie“, ktorá je široká aspoň  45 cm
Papier na pečenie
Šľahací mixér

1. Ak nemáme už skaramelizované salko, tak ho dáme variť do hrnca s vodou. Varíme 1 a pol hodiny z jednej strany a potom 1 a pol hodiny z druhej. Po uvarení necháme úplne vychladnúť. 

2. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov. Na papier na pečenie obkreslite perom formu na pečenie a vystrihnite tento kruh. Kruhom papiera potom vysteľte dno formy a „prilepte ho“ trošičkou masla. Sušienky rozdrvíme v mixéri alebo v mažiari alebo pomocou valčeka. Sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienky natlačte na dno formy a dobre popritláčajte prstami. Dajte piecť na 10 minút, potom vyberte formu von a nechajte ju ochladiť. Rúru ztlmte na 140 stupňov.

3. Čokoládu nechajte roztopiť nad vodným kúpeľom.

4. Zatiaľ prešľahajte syr, múku a vanilkový extrakt. Pridajte vajcia a kyslú smotanu a opäť prešľahajte. Nazáver pridajte trochu ochladenú rozpustenú čokoládu a opäť prešľahajte.

5. Formu na cheesecake obaľte zo spodu do hliníkovej fólie. Ak nemáme dostatočne širokú fóliu, urobíme viacero prekrývajúcich sa vrstiev. 

6. Nakrájajte tyčinky Mars alebo rozdrvte krowky. Navrstvite ich na predpečený sušienkový základ.
7. Vlejte náplň do tortovej formy. Do veľkého pekáča vložíme formu na pečenie obalenú fóliou. Nalejeme toľko vody do pekáča, aby bola tortová forma ponorená do cca dvoch tretín. Vložte pekáč aj s ponoreným cheesecakom do rúry a pečte ho cca 60-80 minút, kým nestuhne. Potom ho presuňte do chladničky a nechajte ho tam minimálne 5 hodín.
8. Tesne pred podávaním natrieme na vychladnutý cheesecake vychladnuté Salko.

101 komentárov:

  1. waw Anetka, tak toto je fakt bomba cheesecake! Totálna mňamóza - tu netreba riešiť kalórie - za ten pocit nebíčka v papuľke to stojí!! niekedy musím vyskúšať...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :-))) ja som sa tiež tvárila, že netuším koľko má kalórií. je to absolútna slasť...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No,tak toto je naozaj hriesny cheesecake:)ale na 100% vyskusam!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anetka, chcela by som ju vyskusat. Mozem pouzit aj tvaroh, co myslis?
    Vdaka za radu. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  5. no naozaj neviem, fakt som to este neskusala a neviem co to robi. ale asi by som to riskla a vyskusala. daj potom vediet ako to dopadlo ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anetka, táto stránka venovaná tvojmu kuchárskemu umeniu je úžasná :-) nielenže sú tu perfektne vyzerajúce nevšedné a nové recepty, ale aj ich postup, ktorý je aj znázornený. =Uplne ma to očarilo a nakoplo v %do ďalšieho skúšania a experimentovania. Skláňam sa pred tebou. Zuzka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zuzka: Dakujem za krasny a lichotivy komentar, som dojata. Dufam, ze vsetky recepty co vyskusas z mojho blogu sa podaria a budu chutit ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No tortička je to výborná už ju robím druhý krát, rozhodla som sa na ňu tentokrát nedať salko, skúsim pri servírovaní dať navrch len jahodky alebo maliny. Salko ma minule trochu hnevalo lebo mi z tortičky stekalo dole. No uvidíme

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tento recept vyzerá naozaj úúúžasne! chcela by som ho rozhodne vyskúšať, len mám problém, kde zohnať vanilkový extrakt? neporadila by si mi, prosím?
    ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Anonym 10. semptembra: jasne, kludne mozes dat na vrch len ovocie, ale potom by som asi dala do tvarohovej zmesi aj trochu cukru. pretoze v povodnom recepte je dost malo sladka (sladia ju vlastne len tie biele cokolady) pretoze sa rata s tym, ze navrch ide to salko a to je cukrova bomba. no a to ze salko je potvora nedisciplinovana a tecie to viem, aj mna to hrozne hneva :-( ale je to tak mnaaaaaaaaaaaam :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Anonym 11. semptembra: vanilkový extrakt som na slovensku este nevidela. ked som ho niekedy mala, tak len zo zahranicia. ked ho teda nemam, nahradzujem ho umelou vanilkovou aromou, ktora sa obcas (bohuzial fakt len obcas) vyskytuje v hypermarketoch. ja ju vsak nastastie vzdy najdem v Metre, kde ju maju sice v trosku vacsom baleni ale aj tak ju vzdy rychlo miniem. takze odporucam to Metro. potom uz mi napadaju len e-shopy s cukrarskymi vecami, lenze tam tiez byvaju vacsinou len riadne velke balenia. a posledna moznost je kupit si pravy vanilkovy lusk (v hypermarketoch v oddeleni korenin alebo tam kde mavaju veci na pecenie, pudingy, prasky do pecenia atd) a vyskrabat z neho cierne bodky a pridat ich k ricotte.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. jeeeej tak toto je absolutne úplne supiš :) budem musieť vyskúšať :)))))

    ak môžem poradiť, tak vanilkový extrakt majú v Marks and Spencer v ich super potravinach :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. vazne??? super!!! prave v Ziline otvorili obrovsky Marks and Spencer aj s potravinami, dnes ho prave otvorili, tak akonahle dojdem domov do Ziliny tak tam frcim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Cau Anet!
    Velmi sa mi paci tvoj blog a drzim palceky v dalsom jeho rozsirovani...
    Na vianoce sa chystam upiect prave tento cheese cake, ale iba z polovicnej davky do malej tortovej formicky...dam vediet, ako to dopadlo. ;o)
    s pozdravom
    Maja

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Majka dakujem za pochvalu!
    A co sa tyka cheesecaku, urcite daj vediet ako to dopadlo! Urcite sa ti podari, nie je tam co skazit. Jedina potvora je ta karamelova poleva - preto urcite var salko cele 3 hodiny a nalej ho na tortu az tesne pred podavanim, lebo tece potvora. ale chutovo si vybrala na vianoce to najlepsie, tomu ver!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ahoj Anet!
    dakujem za radu, noo, salko som uz varila do marlenky, tie 3 hodiny boli akurat...urcite dam vediet ako chutilo, moj priatel to schvalil ako vianocny dezert...ukazovala som mu foto ;o))) prijemne prezitie vianocnych sviatkov ti zelam...
    Maja

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Cauko! Uz je po degustacii, cheese cake je vyborny, ale nedopatrenim sa mi z neho podarilo urobit nieco take ako toffee cheese cake...kedze po strceni kolaciku do truby som zistila,ze som tam nedala rozpustenu bielu cokoladu. Kedze som na tu cokoladu uplne zabudla, resp. som ju v tom recepte neako odignorovala ;DDD, nastastie som syrovu zmes ochutila praskovym cukrom a stavou z limetky, takto to robim pri inom cheese cake, ktory zvyknem robit, ten je so susenymi marhulami namocenymi v rume. No a este k tej chuti...je uzasny,kedze ja toffee cheese cake milujem... Maja

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Majka no paraaada, som stastna, ze sa vsetko podarilo. Som rada ze ten cheesecake fungoval aj bez tej cokolady, lebo som sa zlakla,pretoze jednak ta biela cokolada je jediny zdroj cukru v tej syrovej plnke a taktiez ju myslim aj zpevnuje po stuhnuti. Kazdopadne som rada, ze chutilo:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Tak na tento cheesecake sa chystam uz dllllho, len mam pochybnosti ohladom kremoveho syru...raz som piekla cheesecake z riccoty a nebolo to to prave orechove....vies mi napisat aky presne si pouzila? Nech sa mi naozaj podari :) dakujem,
    Miska

    OdpovedaťOdstrániť
  20. mrzi ma to, ale nepamatam si aku presne ricottu som pouzila, pamatam si len, ze som ju zakazdym kupovala v hypertescu:-D s ricottou sa ti to podari urcite a aj chut je skvela, nemusis sa bat. ricotta bola totizto aj v povodnom recepte. samozrejme ale ak zozenies pravy cream cheese, bude to este lepsie.

    P.S. este som to nestihla dopisat sem do receptu, ale vsimla som si, ze sa da uz bezne kupit uz skaramelizovane salko!!! takze usetrene mnozstvo roboty! a je vraj aj take super tuhe ze sa da rozotriet ako maslo a netecie ako to co si karamelizujes doma! tak doporucujem! maju ho v obchodoch hned vedla normalneho salka!

    OdpovedaťOdstrániť
  21. ahoj anetka, tento kolacik ma zaujal uz v apetite, ale az ty si ma "nakopla" aby som sa do toho naozaj pustila :-) cez vikend ho urobim, uz sa na to tesim, ale potrebujem jednu radu, nie som si ista tymi marskami, skusala si to niekedy aj bez nich, popripade s karamelkami podla povodneho receptu?
    dakujem
    andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Zdravím Anetka ten koláč mi nedá spávať chcem ho spraviť dcére k meninám ale tie sú ešte ďaleko (Laura) takže deň detí bude ideálny!!! Mám všek jednu prosbičku. Veľkosť formy čo si použila ty je aká? 23 alebo 26cm? Ja mám iba 28 čo myslíš postačí pridať o jednu tretin viac surovín? Poprípade štvrtina? Veľmi by som chcela uspieť. Poradíš prosím Adka H.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. andrea: myslim ze ich mozes kludne uplne vynechat, naozaj:-) a originalnu verziu s karamelkami som este neskusala, ak vsak natrafis na nejake naozaj makke karamelky, tak smelo do toho! uprimne podla mna najidealnejsie su na to polske krowki, lebo tie su take super makke.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Adka H.: Ahoj Aďka, ja používam klasickú 23 cm, takže ak máš 28 cm, pridaj o tretinu viac surovín. Alebo teoreticky ak ti nevadí, že bude cheesecake nízky, stačí zväčšiť o tretinu len ingrediencie na sušienkový základ (aby torta zo spodu poriadne držala) a zvyšok nechaj v pôvodných množstvách. Všetko bude fajn, len proste to bude nižšie:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Dnes som ho teda konečne vyskúšala, je naozaj ÚŽASNÝ, príprava prekvapivo celkom rýchla a jednoduchá (nie je čo pokaziť), akurát som musela piecť o dobrých 20 minút dlhšie (neviem, či tých 140 stupňov nie je málo - nabudúce skúsim 160). Karamleky/marsky sú tam podľa mňa zbytočné a tak isto smotana - iba mi celú hmotu zriedila, v pečenom cheesecaku som ju nikdy doteraz nevidela, (iba v nepečenom) - nabudúce určite vynechám. Salco odporúčam už skaramelizované, tak, ako píše Anetka, ušetríte čas aj plyn a navyše sa nerozteká - je tak husté, že som si ho musela trošku zohriať, aby sa dalo rozotrieť.
    Určite ho vyskúšajte, je fak skvelý!
    andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  26. nebíčko v papulke
    ja sladke moc nemusím, ale nemá chybu. už 2x som s ním ohúrila. pečiem dlhšie a nechávam voľne chladit v mierne otvorenej trube.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. andrea: ahoj andrejka, teraz som si tu vsimla komentar od teba z 8. maja, strasne ma mrzi, ze som ti neodpisala uz skor, prepac, az teraz som si ten komentar vsimla, nerozumiem ako sa mi to mohlo stat.

    kazdopadne som stastna, ze ti cheesecake tak chutil a ze sa podaril:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. anonym: som stastna, ze hostia boli taki nadseni:-) dakujem za komentar!

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Tak som konecne vyskusala a bo straaasne dobry :) pouzila som nakoniec kombinaciu mascarpone-ricotta (viac mascarpone) a vynechala kyslu smotanu lebo som toho mala aj tak vela :) navrch skaramelizovane salko a maliny. len po upeceni sa mi akoby prepadol-kraje zostali vysoke a stred nizky...ale aspon sa mi tym urobila priehlbinka pre salko a maliny takze to nevadilo :) dakujem za recept
    Miska

    OdpovedaťOdstrániť
  30. ahoj Miska, som stastna, ze sa ti to podarilo!!! netusim preco sa prepadol, ale aspon ti netiekol karamel ako zvykne tiect mne:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Vcera som upiekol uz svoj druhy. Trosku som si poupravoval pomery ingrediencii a do toho vcerajsieho som pridal aj cucoriedky. Susienky som pouzil cokoladove z M&S, su vynikajuce a omnoho tuhsie (ale za to jemne) ako akekolvek ine. Vdaka za recept. Je to najlepsi cheesecake aky som kedy jedol. (:

    Jakub

    OdpovedaťOdstrániť
  32. ahoj jakub, som rada, ze si z cheesecaku taky nadseny;-) asi si ho aj ja niekedy musim upiect znova, je to fakt jedna z najlepsich veci na svete:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  33. ahoj Anetka:) tak som dnes piekla tvoj cheesecake, no zda sa mi veľmi sladký, musela som z neho zoškrabať to salko na tenkú vrstvu.. inak je fajn. Len malý koment k salku. Varím ho v tlakovom hrnci, hodinu od zasyčania, potom ho v ňom nechám dôjsť až kým neklesne tlak. Potom do chladničky. Na druhý deň je také tuhé a tmavé, že ho musím trochu prihriať aby sa dalo natrieť. Netečie ani náhodou :) Inak krásny blog..

    ps: nedrž diéty, na foodblogerku sa to nehodí ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  34. ahoj marecka, ano, cheesecaky su americka kuchyna a ta je vzdy trosku uletena v mnozstve cukru. Komu to vadi, musi to trosku upravit. co sa tyka salka, vyrazdne nedoporucujem varit konzervu v tlakovom hrnci, moze to vybuchnut! uz sa to parkrat ludom stalo pokial viem.
    dakujem za pochvalu za blog, si zlata!
    a dietu drzat musim, uz to so mnou nie je sranda, ale akoze fakt:-DDD ale kazdopadne dakujem, je to od teba mile:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Anetka, ja som ho u Simy tiez jedla a mnaaaam chutil fantasticky. my dojciace matky frcime na sladkom skratka. az po zhliadnuti tohto tvojho prispevku som si uvedomila ze som pochybila v nazve mojho "cheescake". napravu som zjednala, len neviem ci mi to vezme aj kankan..prajem pekny zvysok vikendu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  36. som stastna, ze tak chutil:-) a chybu v nazve neries, to sa stava:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Děkuji za skvělý ozkoušený recept, takové jsou nejlepší. Udělala jsem ho přesně podle návodu a vydařil se výborně! Příště ráda zkusím zase jiný :)
    Lucie

    OdpovedaťOdstrániť
  38. to som velmi stastna, Lucka! niet zac;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Ahoj, tvoja torta vyzerá úžasne, chystám s ju spraviť na Vianoce, len sa chcem spýtať či stačí dať 500g mascarpone a 200 g bielej čokolady.. alebo toho bude malo??? Chcem, aby bola pekná vysoká ako tvoja.. dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  40. ahoj, tento cheesecake je perfektna vianocna volba, to schvalujem:-) ak chces, aby bol cheesecake dostatocne vysoky, tak mascarpone rozhodne neuberaj (kup napr. 2x mascarpone po 250 g a napr este maly 100 g balicek Luciny). a pokial ide o bielu cokoladu, teoreticky mozes dat len dve, ale su predsa Vianoce, tak preco setrit:-DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  41. ok,maš pravdu... mascarpone dám toľko koľko máš v recepte ale čokolády dám len 2, a ešte som sa chcela spýtať či to salko po natretí na koláč ostane také mäkučké, alebo úplne stvrdne na karamel....

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Dakujem :), tak už sa neviem dočkať Vianoc, potom napíšem ako som dopadla... určite bude úžasný... :) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  43. Ahoj ahoj :)

    Práve som dopiekla túto úžasnú tortu, servírovať ju budem až zajtra, ale chcem sa spýtať jednu vec. Naozaj tam musí ísť to skaramelizované salko až tesne pred podávaním? Nemôžem ho tam dať už teraz a šupnúť do chladničky, nech stuhne na torte? Ďakujem :-) BTW, si super!

    OdpovedaťOdstrániť
  44. Ahoj ahoj:-)
    ak si si vyrobila vlastny karamel (ze si si sama varila konzervy salka), tak urcite ho rozotieraj az tesne pred podavanim, lebo inak sa ti roztecie. ak mas uz kupene hotove salko karamel, mozes ho rozotriet uz teraz, lebo to je tuhe dost.
    bru chut a krasne vianoce!
    aneta

    p.s. dakujem za pochvalu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  45. No mala som svoj vlastne vyrobený zo Salka. Keď som otvorila tu konzervu, myslela som, že ho snáď ani nerozotriem, taký bol tuhý..( a to som ho varila iba dve hodiny!) Tak som ho dala na tortu ešte kým bola vo forme a vrátila do chladničky. Vôbec neteče, tak super :-)
    Torta je ináč skvelá, ale strašne strašne sladká a sýta, si môžem dať iba tenučký pásik z nej, aby som ho vládala dojesť :-)
    Tuším budem Tvoju stránku navštevovať častejšie, pre úžasnú inšpiráciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  46. ahoj ahoj:)
    Včera som narazila na tvoju stránku a bez preháňania Ti musím povedať, že je najlepšia akú som kedy navštívila:) Hrozne rada varím a pečiem, nie som síce očividne tak dobrá ako ty, ale dúfam, že aj vĎaka týmto tvojím úžasným receptom a inšpiráciam sa ešte zlepším:)
    Fakt dokonalá stránka. čo sa týka cheescake-u keď som bola v USA tlačila som ho do seba hádam každý deň, asi preto som sa domov vrátila so 7-mimi kg navyše:D Zaujímalo by ma, či poznáš "Tuxedo Cake".. Bolo by absolútne dokonalé, keby si pridala recept naň:) Dosť môjho monológu, máš dokonalý blog, len tak ďalej:)

    OdpovedaťOdstrániť
  47. anonym: dakujem za komplimenty, som rada, ze sa ti moj blog tak paci!!! je to od teba mile! este raz dik!

    OdpovedaťOdstrániť
  48. Tak som aj ja vyskusala tento fajny recept a upiekla som tortu na oslavu narodenin. Pouzila som ricottu a vrch som poliala karamelovym toppingom z M&S. Torticka mala velky upech, urcite som nepiekla posledny krat. Dakujem Anetka a prajem v novom roku vela vydarenych jedal;)

    OdpovedaťOdstrániť
  49. Dělala jsem pro rodiče a sama jsem snědla skoro půlku celého během 1dne, jak mi chutnal. Kalorie a množství tuku lepší neřešit, byla to dobrota!

    OdpovedaťOdstrániť
  50. :-DDDDDD presne tak, kalorie neries!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry'den,vitala som Vas recept na Karamelovy'Cheescake.Po prvy'raz vidim aj muku ako ingredienti do plnky.Podla mna absolutne zbytocne'.Lepsie trocha zelatiny.Prijemny'vecer Vam VSETKYM!

      Odstrániť
  51. Zrovna to peču, pokud se to povede, dám výsledek na blog :-) Díky za recept! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  52. Akurát pečiem tvoj jablkový cheesecake a dostala som sa od neho až k tomuto:) neviem, či to tu niekto spomínal,ale ak sa u vás nedá dostať karamelizované salko, je super, ak máte Papinov hrniec (po slovensky kuchta?), stačí 45min (hodina maximálne!) a je to:) kopec ušetreného času, keď som to robila, tuším mi prišlo až príliš tuhé (ešte som ho potrebovala zmiešať s čímsi iným):) A keď už ste pri tom varení, možte uvarit aj viac plechoviek naraz, aby sa využil pristor,a normálne to neotvorené vydrží, ale to som teda neskúšala, u nás nikdy nemáme salko naviac:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o vareni salka viem, ale pocula som, ze je nebezpecne varit ho v kuchte, vraj to moze pod tym tlakom vybuchnut. ci?

      Odstrániť
  53. Baby robila som to 300g jemny tvaroch a 300g mascarpone, v pohodicke sa vydaril :))))) nabuduce by som skusila mozno aj cely tvarohovy :) a nekupujte bielu cokoladu z lidla, hrozneee, nechcela sa roztopit a stale hrudkovatela.
    Evka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  54. Ahoj Anetka!
    Blahoželám Ti k Tvojmu úžasnému talentu a radosti z varenia!
    Nech Ti to stále tak dobre ide a ešte lepšie a lepšie......
    Mám čo robiť keď si pozerám tvoje recepty, aby mi sliny netiekli až na klávesnicu.
    Robila som tvoje cookies, jablkový cheesecake a minule aj karamelový s bielou čokoládou. Všetko bolo fantastické. Iba ma mrzí, že môj muž zase dostal zápal žalúdka (cheesecake karamelový 2 kúsky a za tým ešte aj zmrzlina urobili svoje).
    Takže tvoj blog je niekedy aj veľmi nebezpečný :-) Všetky sladkosti pochádzajúce z USA sú tuším ťažké na žalúdok. (a to som dala 400 g nátierkové maslo z Tesca (chutí hádam lepšie ako Bánovecká nátierka) a 200 g jemný tvaroh a ešte aj menej masla do sušienok.
    Nevadí, že si ten recept prerábam po svojom?
    Škoda, že nemôžem skúšať Tvoje recepty pravidelne. Používaš často nedostupné alebo samé drahé ingrediencie.
    Ale aj pozrieť sa na recepty mi stačí!!!!
    Krásne sviatky Ti prajem!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za pochvalu, je to od teba velmi mile, cenim si to!!!!
      To, ze si recepty prerabas po svojom, mi vobec neprekaza, smelo experimentuj;-)
      Co sa tyka nedostupnych a drahych ingrediencii: ide o to, ze sa snazim, aby na mojom blogu bol nejaky prinos, petrost v jedlach, nove napady, atd a to sa bez toho niekedy nezaobide:-( celkovo ma mrzi, ze je na slovensku taka zla dostupnost surovin, teda hlavne na dedinach a v mensich mestach. ach:-( snad sa to casom zmeni!

      Odstrániť
  55. Díky moc za recept, cheesecake byl hit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  56. Dnes som ho skusala robit, akurat sa pecie ale som velmi zvedava, pretoze som na odporucanie kupila bielu Milku a absolutne sa mi neroztopila len sa z nej spravila pevna hruda :(
    Skusila som ju aj tak zmiesat s ostatnymi surovinami tak uvidim :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, milka robi sarapatu. doporucujem bielu cokoladu znacky First Nice z Lidl. funguje dokonale.

      Odstrániť
    2. Ja som to robila dnes,este som to neochutnala..Milka je dobra,ale treba ju vcas premiesat,nenechat ju topit bez dozoru

      Odstrániť
  57. OSPRAVEDLNUJEM SA, ALE NECHTIAC SOM VYMAZALA KOMENTAR!!!

    precitala som ho len narychlo, myslim, ze tam bola nejaka otazka ohladom Salka.
    Salka sa daju kupit dva typy - "normalne" Salko, cize sladene kondenzovane mlieko a "uz skaramelizovane" Salko, vola sa tusim ze "Salko karamel". Ak si kupite normalne, treba ho vopred uvarit a az potom natriet na cheesecake tesne pred podavanim. Ak si kupite Salko karamel, staci len otvorit konzervu a rovno natierat.

    este raz sa ospravedlnujem za svoju nesikovnost, ze som vymazala komentar. som trdlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  58. Anetka, DAKUJEM! Kolacik bol neskutocne dobry, kazdy kto spapal jedno susto nevedel, co povedat...taka to bola dobrota. Velmi pekne dakujem za recept.
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  59. Ja som to Salko karamel dala do plnky.Ked som v mise rozmiesala riccotte s mukou, pridala som po lyziciach zhruba polovicu salka. Perfektne sa to rozmiesalo. Ak tam uz mate aj smotanu aj vsetko co tam ma byt,odporucam zvysok salka zas pridat do plnky,rozmiesat ho len tak kratko a zlahka.Salko vytvori tahavu strkukturu,ktora perfektne vyzera naoko pri samotnom podavani.Takuto plnku som vyliala do formy. Plnka sama o sebe nieje az taka sladka, pricom ta vrstva salka navrchu by bola. Preto som si zvolila obmenit trochu recept.
    Inak dakujem za skvely recept :)

    OdpovedaťOdstrániť
  60. Ahoj, Anet, dnes doobedu som našla tento Tvoj úžasný foodblog a dnes o 17tej som mala už dva recepty z neho hotové. Sama doma, čo budem robiť. Hafan a mačky mi pomáhali pri pečení hlavne dojedaním zvyškov mliečnych produktov a vylizovaním taniera po cuketovom nákype (úžasný!). Ten som robila ako prvý, cukiet máme na milú Jarmilu a chystám sa aj na cuketovú polievočku, ktorú tak ospevuješ. Ako druhý som robila práve tento cheescake, no zmixovala som do neho jemný tvaroh, mascarpone a smotanu a dala len dve čoko. S troma by to už bol dosť ekrazit, my odjakživa dávame do zákuskov a koláčov menej cukru. Ten tvaroh tam úžasne cítiť, je to mňamka. A som prekvapená, že cheescake je relatívne málo pracný. Vďaka objaveniu tohoto blogu som si dnešný deň maximálne užila, pochutila si, v pondelok povinné behanie, lebo takto to ďalej nejde :) Neviem, či je horšie nonstop byť na sashe alebo tu. Tam míňam peniaze, tu zas priberám. Ach joo, také koníčky ja mám... :)
    Ešte raz vďaka za celé toto, náramne sa mi na Tvojom blogu páči. Good luck!
    Dominika
    (celý deň som sa takmer s nikým nerozprávala, preto taký dlhý príspevok:) )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem za velmi mily komentar!!! :-) naozaj ma potesil!

      sashe fetis uplne chapem, tiez mu holdujem O:-)

      Odstrániť
  61. Anetka,ďakujem za recept,naozaj je fantastický.

    OdpovedaťOdstrániť
  62. Ahoj Anetka, prave som objavila tvoj blog, je genialny :-)
    Tento kolacik poznam z BBC Food a milujem ho. Prave ho peciem v rure a hladala som nejake detaily este k nemu a zrazu som nasla toto. Vyzera to na genialnu stranku, velmi pekne dakujem za tipy a inspiraciu. Studujem v zahranici a aby som sa motivovala si varit, dala som si take predsavzatie, ze si budem fotit vsetky svoje vecere (a teda sa snazim, aby bola kazda ina)
    A po roku uz vazne dochadza inspiracia. Tento kolac je jediny, co sa opakuje na mojich fotkach, lebo sa mu neda odolat. Raz som ho robila len z mascarpone a s lesnymi jahodami a bol bozsky, raz som zmiesalaa tvarok, mascarpone a ricottu a zase bol iny. A mam skvely typ pre takych ako som ja, co sa im nechce cakat na nejaku oslavu, aby ho jedli a zaroven sami celu tortu nechcu spraskat: Urobit ho z polovicnej porcie a v tortovke spravit alobalom predel, vyskusane a funguje to skvelo :-) Minule som drahemu chcela ho tiez spravit a v jednej polovici sa robil karamelovy cheesecake a v druhej sa robil mandlovocokoladovy- miesto vanilky som dalal mandlovu esenciu, miesto karameliek mandle a miesto bielej tmavu cokoladu :-) Este raz dakujem za tuto stranku, je super vediet, ze sa mam kam obratit, ked mi dojdu napady :-) Vela zdaru prajem
    Ivka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ivka dakujem za mily komentar, som stastna,ze sa ti tak paci moj blog!!! :-)
      napad s predelenim cheesecaku je super, dakujem za tip!

      zelam pekny zvysok vikendu
      aneta

      Odstrániť
  63. Anetka nechcem byt za anonimnu no nemám učet na google ani na tých iných stránkach... cez facebook vdaka Matke-Dulche de Leche som Vás objavila a mám obrovsku radost tento karamelový zázrak vyzerá priam božsky určite vyskušam....vyzerá presne podla môjho gusta..zajtra idem na nákup surovín a na stredu čakáme návštevu tak pomachrujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte som sa zabudla predstavit som Ingrid Šimoniková na facebooku som pod svojím menom

      Odstrániť
  64. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative.
    I'm gonna watch out for brussels. I'll appreciate if you continue this in future.

    Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!
    My website how to download movies

    OdpovedaťOdstrániť
  65. ..a tak som si prave jeden kusok dala. uz som nemohla vydrzat! mnam! aj napriek mojim nie velkym kucharskym skusenostiam mi velmi chutil. uz aj davam link mame..(este, ze som si vravela, ze je syty a jeden kusok staci....no nestaci! tak bezim po dalsi..hlavne, ze mam dietu :))

    OdpovedaťOdstrániť
  66. ahoj, dakujem za super blog, vdaka Tebe sa konecne zo mna stane dobra kucharka :)
    normalne som na seba hrda, co u mna nebyva zvykom :) a musim sa pochvalit, ze som uz vyskusala vianocne mufinky (tie boli uplne najsuper!), cheesecake s bielou cokoladou, snickers mufinky, pepermintove mufinky, marocky tazin, vcera sme mali cicerove kari, kuracie kari, kurca v barbecue omacke mnam, cuketovu polievku..a budem pokracovat v skusani novych receptov. tesim sa na malinove mufinky, dalsie cheesecaky..uf, nastastie je toho este vela!
    este raz dakujem, otvoril sa predo mnou novy svet :)
    zuzka z turca


    OdpovedaťOdstrániť
  67. Ahoj, robila som ho uz 2x, pre mna je velmi sladky, ale recept sa siri, lebo vacsina tych, co ho jedli alebo aspon videli si pyta recept. Na surovinach sa neoplati setrit, robila som z mascarponea bielej cokolady Milka, je to dobra volba. Raz som vyuzila tycinky Mars, raz krówki, rozdiel nebol... Dakujem za tento ale aj ine recepty, Tvoj blog je pre mna velmi inspirujuci, sledujem pravidelne...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  68. pre nás priveľmi sladký :) ale neľutujem že som ho vyskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
  69. Anetka, patri ti velka vdaka sa uzasny recept. Kazdy kto skusil onemel a len vychutnaval chut ktora je neopisatelna....dakujem
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  70. ahoj haha asi prvy krat pisem niekomu komentar na blog..ale super stranka :D a ten cheesecake som jedla kupeny z obchodu ..zboznujem ho!! ,zijem v anglicku a fakt ze v obchodoch sa tu daju kupit vseliake pecky ..tak je fajn ze ukazujes aj troska nieco nove co na slovensku asi moc ludia nepoznaju :D aj ked mne uz je smutno za nasimi domacimi klasikami z jednoty ..nech sa dari :)
    Mo

    OdpovedaťOdstrániť
  71. Domaci je domaci, a aj ked tie kupovane tu v UK su naozaj casto dost vydarene (najma v porovnani s hotovymi na SK) Tento je super, urcite urobim ako obmenu k mojim uz asi 50 roznym inym variaciam:-) navyse viem co v nom je. Ani po 12 rokoch mi naozaj nic mimoriadne zo slovenskych sladkosti nechyba:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  72. Cítim sa akoby som prespala dobu, že som o tomto blogu tak dlho nevedela :-)
    Super, klobúk dole.. blíži sa svokrova 50-tka, tak sa môžem prejaviť :-D
    Ďakujem za skvelé nápady :-* ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  73. Sem chodim vzdy ked chcem uvarit/upiect nieco fajne! Velmi sa paci tento blog!

    OdpovedaťOdstrániť
  74. Dnes som sa vybrala do obchodu si kupit ingrediencie na tento uzasne vyzerajuci cheesecake :) nahodou som pri tom zakopla o knihu od Adriany Polakovej "Napecene s laskou" pri listovany som spozornela ked som otvorila page kde bol podozrivo znamy recept na cheesecake a hned som recept spoznala. Ona to tam aj pise, kde recept nasla presne tu ako aj ja. No vidis Anet, uz ti vysla prva publikacia. ;-))) Good luck with everything.

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  75. Objevila jsem tenhle recept a hned jsem věděla že ho musím zrealizovat. Tak jsem taky učinila... Nic lepšího jsem ještě snad nejedla! Silně doporučuju, a děkuju za tento recept <3

    OdpovedaťOdstrániť
  76. Zo zvedavosti som spočítala kalórie na základe receptu a celá torta obsahuje úctyhodných 8400 kcal.

    OdpovedaťOdstrániť
  77. Ach jaj, tečie to salko, inak je úplne geniálny! Piekla som ho priateľovi na meniny, nevedel sa dojesť :D :)) Ďakujem za skvelú inšpiráciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  78. ta muka je tam zbytocna, inak je to neskutocne nebicko v papulke, peciem velmi podobny... http://www.natanieri.sk/coze-je-to-sestdesiatka/

    OdpovedaťOdstrániť
  79. Dobry den, viete mi poradit prosím Vás aký druh syra použit aby cheesecake bol skorej "pevný" resp. tuhý ? :) inak recept vyzera fantasticky !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento cheesecake bude pevný a tuhý tak či tak, pretože sú v ňom vajíčka i múka. Ale každopádne aby to bol pravý cheesecake, je treba použiť krémový syr Philadelphia.

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
  80. Anetka, ktory je najvhodnejsi kremovy syr, ktory mam pouzit?
    Moze sa skaramelizovane salko zmiesat s maslom, aby salko nestekalo ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne fungovali všetky krémové syry z tých horeuvedených. väčšinou používam mascarpone, ale ak kúpiš pravú Philadelphiu, bude to tiež isto paráda. o stekanie salka sa nemusíš vôbec báť, ak kúpiš už to hotové Salko Karamel, to je riadne husté;-)

      Odstrániť
  81. ja tento cheesecake pečiem už roky! :) a vždy každemu vrelo odporučam :) je top!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  82. Ahoj, nevím, jestli má vůbec cenu sem psát další děkovno-oslavný komentář, protože jich tady máš už opravdu fúru a já můžu psát v podstatě jen to samé ! Takže cheesecake se povedl na 100 %, ikdyž jsem u některých ingrediencí upravila množství (pouze dvě bílé čokolády, 1 lžíce mouky...) a s pečením ve vodě si teď taky nejsem úplně jistá, možná alobal trochu protekl :D Prostě,chuť a hlavně konzistence byla opravdu lahodná (použila jsem 3x Philadelpihii a z úsporných důvodů zbytek doplnila krémovou Lučinou) a salko navrchu tomu všemu tak nějak dodalo grády. Určitě to nebylo naposledy, co jsem tento koláč pekla :) Děkuji za recept, Terka.

    OdpovedaťOdstrániť
  83. Dobry den.
    Chystam sa zajtra upiect tento cheesecake, aby bol hotovy na nedelu.
    Len mi nie je jasna jedna vec. Pisete, ze do kremu ide 1 teglik kyslej smotany. Ale ktory? 250g alebo 180g?
    Vopred dakujem za odpoved. Nika.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!