Skvelý tip na ľahký obed alebo večeru. A ak chcete, aby bolo jedlo sýtejšie, pridajte aj pár zemiakov uvarených v šupke a nakrájaných na väčšie kocky. Brú chuť!
___________________________________Zdroj: BBC Good Food
Ingrediencie na 2 poriadne porcie:
- 1 makrela
- 2 stredne veľké červené repy
- 3 hrste baby špenátu
- 1 téglik bieleho jogurtu
- 2 PL strúhaného chrenu
Repy uvarte neošúpené a v celku 60-90 minút. Či je repa uvarená domäkka zistíte tak, že cez ňu prejde bambusová špajdľa s ostrým koncom veľmi ľahko. Uvarenú repu ošúpte, nakrájajte na kocky a nechajte vychladnúť aspoň na izbovú teplotu.
Na taniere rozdeľte listy špenátu, kocky repy a kúsky vykostenej makrely. Chren zmiešajte s jogurtom a pokvapkajte ním šalát.
dala bych si ,dalaaaaa ♫ ♪♫ ♪♫ ♪ :)))
OdpovedaťOdstrániť:-DDDDDDDDDD
OdstrániťJé,to bych si hned dala taky...Já jsem před chvílí dorazila z práce tak hladová,že jsem si narychlo udělala jen knedlík s vajíčkem...ani zdravé,ani lehké...ale hlad je hlad:)
OdpovedaťOdstrániťza knedlik s vajickom sa nemusis hanbit, vsetci obcas jeme taketo rychlovky:-) keby si videla co ja jedavam na internate:-DDD to knedlik s vajickom je oproti tomu luxus!
OdstrániťAnetka, v dohľadnej dobe urobím, bo mám také predsavzatie, že sa naučím jesť červenú repu, aj keď ju fakt nemám rada, ale ja to prekonááám, a tento šalát vyyerá tak farebne a dobre, že by mi mohol pomôcť trošku :))
OdpovedaťOdstrániťzačni tak, že si ju upečieš normálne na plechu ako pečené zemiaky. tak chutí super!
Odstrániť