štvrtok 9. februára 2012

Šalát z baby špenátu, údenej makrely a červenej repy

Skvelý tip na ľahký obed alebo večeru. A ak chcete, aby bolo jedlo sýtejšie, pridajte aj pár zemiakov uvarených v šupke a nakrájaných na väčšie kocky. Brú chuť!

___________________________________
Zdroj: BBC Good Food
Ingrediencie na 2 poriadne porcie:
- 1 makrela
- 2 stredne veľké červené repy
- 3 hrste baby špenátu
- 1 téglik bieleho jogurtu
- 2 PL strúhaného chrenu

Repy uvarte neošúpené a v celku 60-90 minút. Či je repa uvarená domäkka zistíte tak, že cez ňu prejde bambusová špajdľa s ostrým koncom veľmi ľahko. Uvarenú repu ošúpte, nakrájajte na kocky a nechajte vychladnúť aspoň na izbovú teplotu.

Na taniere rozdeľte listy špenátu, kocky repy a kúsky vykostenej makrely. Chren zmiešajte s jogurtom a pokvapkajte ním šalát.

6 komentárov:

  1. dala bych si ,dalaaaaa ♫ ♪♫ ♪♫ ♪ :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jé,to bych si hned dala taky...Já jsem před chvílí dorazila z práce tak hladová,že jsem si narychlo udělala jen knedlík s vajíčkem...ani zdravé,ani lehké...ale hlad je hlad:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. za knedlik s vajickom sa nemusis hanbit, vsetci obcas jeme taketo rychlovky:-) keby si videla co ja jedavam na internate:-DDD to knedlik s vajickom je oproti tomu luxus!

      Odstrániť
  3. Anetka, v dohľadnej dobe urobím, bo mám také predsavzatie, že sa naučím jesť červenú repu, aj keď ju fakt nemám rada, ale ja to prekonááám, a tento šalát vyyerá tak farebne a dobre, že by mi mohol pomôcť trošku :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. začni tak, že si ju upečieš normálne na plechu ako pečené zemiaky. tak chutí super!

      Odstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!