piatok 3. februára 2012

Treska s glazovanou cibuľkou a zelerovou kašou


Treska s glazovanou cibuľkou
inšpirácia z Apetit online
/4 porcie/
- 4 filety z tresky
- 2 veľké cibule, najemno nakrájané
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
- 1 PL bieleho octa
- 1 PL medu, príp. iného sladidla
- 1 ČL nasekaného rozmarínu
- 1 ČL nasekaného tymiánu
- 2 bobkové listy
- olivový olej, korenie, soľ

1 Na panvici zozohrejte olivový olej a na strednom plameni opečte cibuľku a cesnak, kým nezmäknú. Pridajte ocot, med a bylinky a duste, kým všetko nezozlatne. Osoľte, okoreňte a nechajte vychladnúť niekde bokom. Napokon vyberte bobkové listy a vyhoďte ich.

2 Rúru predhrejte na 200 stupňov. Filety umyte, osušte, osoľte a položte na plech potretý olivovým olejom. Navrstvite na ne cibuľku. Ryby ešte pokvapkajte olivovým olejom a pečte 15 minút.

Zelerová kaša
inšpirácia z januárového Apetitu 2012
/4 porcie/
- 5 PL olivového oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- 1/2 ČL nasekanej sušenej čili papričky
- 1 PL nadrobno nasekaného tymiánu
- 2 veľké buľvy zeleru
- trocha bieleho vína (nemusí byť)
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Zeler očistite a nakrájajte na kocky. V kastróli opečte na rozohriatom oleji cesnak a čili. Pridajte zeler a tymián. Všetko premiešajte a osoľte. Plameň znížte na minimum, zatvorte kastról pokrievkou a duste 40 minút. Občas zeler premiešajte a podlejte vínom alebo vodou, aby sa zelenina neprichytávala. Uvarený zeler môžete ešte popučiť pučidlom na zemiaky. 

11 komentárov:

  1. urcite skvely obedik,Anetka:)dakujem za tip♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam, vypadá to fantasticky. Kéž bys teď přišla a položila mi to na stůl:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. uzasne jedlo, ten zeler sme robili aj my a chutil fantasticky a tu tresku najblizsie robim podla teba :))) mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano,mas pravdu, ten zeler je uplne uzasny, hoci to vyzera na prvy pohlad dost nedovercivo

      Odstrániť
    2. vies co na tom bolo najhorsie? ze ked som na konci varenia otvorila hrniec, tak som mala pocit ze ho tam ostala tak tretina, maximalne polovica..a to pri mojom hladosovi neni ktovieco, tak som si skromne nabrala a pozerala som ako on dojedol zbytok :D

      Odstrániť
  4. Tresku miluju! vypadá to úžasně!

    foodlovepleasure.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To musím vyzkoušet§ Hlavně ten celer mě zaujal..:-)
    http://janyany.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Uz si dlouho rikam, ze neco podobneho z celeru by to chtelo, diky za postouchnuti :D a ta cibulka, to je presne tak, jak mam rada :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!