Nezabudnite, že na mojom blogu práve prebieha giveaway!!! Kliknite sem, zapojte sa a vyhrajte jeden z troch darčekov!
Moje predošlé quesadillas plnenými ragú z červenej šošovice a hovädzieho a quesadillas plnené avokádom, pikantným kuraťom a syrom mali veľký úspech, tak som sa rozhodla vyskúšať i vegetariánsku verziu. Tieto majú náplň inšpirovanú Blízkym východom;-)
______________________________________________
Ingrediencie na 4 porcie (4 porcie po 4 trojuholníčky - ako vidíte na obrázku):
- 4 veľké tortillové placky
- šťava z 1 menšieho citróna alebo 1 limetky
- 8 veľkých PL humusu
- 2 menšie jarné cibuľky (alebo ju nahraďte pažítkou)
- 1/2 ČL rímskej rasce
- čerstvý koriander alebo aspoň 1/2 ČL mletého koriandru, aj keď má síce každý z nich dosť odlišnú chuť
- pár stoniek mäty (nemusí byť)
- 2 avokáda
- cca 200 g fety
1. Zmiešate citrónovú/limetkovú šťavu, hummus, nadrobno nakrájané jarné cibuľky, rímsku rascu a prípadne i mletý koriander. Ochutnajte a ak treba, pridajte rímsku rascu podľa potreby. Odložte zmes zatiaľ bokom.
2. Nasekajte čerstvý koriader a mätu najemno. Avokádo nakrájajte na plátky. Fetu rozdrobte.
3. Rozohrejte veľkú plochú panvicu. Položte na panvicu prvú tortillovú placku. Rozotrite na jednu polovicu placky štvrtinu ochuteného hummusu, posypte čerstvými bylinkami a poukladajte naň plátky avokáda. Druhú polovicu tortillovej placky posypte štvrtinou fety. Placku nechajte na panvici, kým zospodu zhnedne - čiže zhruba 4 minúty.
4. Opečenú placku premiestnite na krájaciu dosku, Prekrojte ju napoly. Preložte polovice na seba a následne nakrájajte trojuholníčky. Postup zopakujte aj s ďalšími troma plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!