štvrtok 18. februára 2016

Kalerábový alebo zelerový šalát s údenou rybou

Milujem zelerové šaláty, ale tentokrát som sa rozhodla urobiť tento recept z kalerábu. Je to ideálna rýchla večera alebo v menších porciách ho môžete servírovať aj ako predjedlo.

Ak chcete aj ďalší tip na predjedlo, resp. šalát s údenou rybou, pozrite si tento recept na údeného lososa s červenou repou, chrenovým cottage cheesom a kaviárom alebo šalát z baby špenátu, údenej makrely a červenej repy.

________________________________________
Ingrediencie na 2 porcie:
- 1 ošúpaná menšia hľuza zeleru alebo 2 veľké očistené kaleráby
- zopár vetvičiek petržlenovej vňate (najlepšie plocholistej)
- 4 sardelky/ančovičky pokrájané najemno
- 2 vrchovaté PL menších kapár alebo 10 veľkých
- 5 PL majonézy alebo kyslej smotany alebo jogurtu
- 1 PL ostrej dijonskej horčice
- 1-2 PL bieleho vínneho octa
- soľ
- čerstvo zomleté čierne korenie
- 200 g údenej ryby; ja som použila pstruha, ale môžete i makrelu, lososa,...
- žerucha na ozdobu (nemusí byť)

Zeler, resp. kaleráb nakrájajte v robote alebo ručne na veľkosť zápaliek. Petržlenovú vňať, sardelky a väčšie kapary nasekajte. Zmiešajte petržlen, sardelky, kapary, majonézu/kyslú smotanu/jogurt, horčicu, ocot, soľ a korenie. Premiešajte zeleninu s dresingom. Rozdeľte na porcie a na každú porciu pridajte taktiež rybu a žeruchu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!