pondelok, 14. marca 2011

Benediktínske vajíčka

Vajcia Benedikt alebo benediktínske vajcia pozostávajú z polovice bielej žemličky, plátku slaniny alebo šunky, strateného vajíčka a holandskej omáčky. Mňam!

Postup:
1. Vyrobíme si domácu holandskú omáčku alebo no... ehm... kúpime už hotovú - je balená v malých tetrapakoch.
2. Pripravíme stratené vajíčka podľa tohto receptu. Kým sa varia vajíčka, ohriankujeme polovice žemličiek a prichystáme si šunku/slaninu (ak máte slaninu, ktorú treba ešte tepelne upraviť, opečte ju).
3. Keď sa vajíčka dovaria, vhodíme ich na pár sekúnd do nádoby so studenou vodou, aby sa vnútri už viac nedovarili. Vajíčka jemne osušíme.
4. Na každú polovicu pečiva položíme šunku/slaninu, na to položíme vajíčko a polejeme trochou holandsej omáčky.

Želám brú chuť!

7 komentárov:

  1. Jeeej, toto je dobrota! Holandsku omáčku milujem, i keď je to riadna potvora. Zajtra sa ju chystam robiť, k jednej zaujimavej zeleninke ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak toto som uz raz skusala a aj som sa trapila s holandskou omackou. Bola to fuska vsetko spravit aby to bolo akurat teple,ale vydarilo sa, stalo to zato. Anetka,kde kupujes hotovu holandsku omacku?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no je to riadna potvora a preto som aj rada ze som mala uz hotovu :-) ale raz sa ju isto chcem naucit!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. zunicka: ja som si tu omacku doniesla z francuzska - presne tuto: http://champion-gdc.proxi-business.com/uploads/CHAMPION_GRANDCHAMP/PHOTO1/3245413/820389.jpg . ale podla mna by sa mohla dat kupit v Carrefoure aj u nas, resp. mozno inej znacky niekde v BA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dnes som robila estragonovu holandsku omacku a bola to hracka ;) normalne sa mi to zacalo pacit ;) prvy minulorocny pokus bol neuspesny, ale uz viem ako na to a ide to ako po masle ;)
    Anetka, skus podla tohto receptu, zarucene funguje:
    http://www.food4fun.sk/stranky/maj2010.html#varenasparglasholandskouomackou

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dik adka,uz som to kukla, urcite ked ju budem raz robit, pojdem podla tvojho receptu, je dobry a zrozumitelny!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anetka, je to taka zjednodusena verzia, ale zatial sa mi stale podarila ;))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!