streda, 16. novembra 2011

Ružový coleslaw

Klasický coleslaw je z mrkvy, kapusty a majonézy. Môžete s ním ale samozrejme robiť malé obmeny a experimenty. Moja dnešná obmena vyzerá nasledovne:

_______________________________________
Ingrediencie:
- 1/4 malej kapusty
- 1 fenikel
- 1 jablko
- 1/4 veľkého zeleru
- 2 červené repy
- veľká hrsť vlašských orechov (nemusí byť)
- 1 biely jogurt
- 1 malá fľaška majonézy
- 3 kopcovité ČL dijonskej horčice
- 2 PL vínneho octa
- 1 ČL cukru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Kapustu, fenikel, jablko, zeler a repy nakrájajte na tenké rezančeky. Dajte ich do veľkej misy spolu s orechami. V malej miske bokom zmiešajte jogurt, majonézu, horčicu, ocot, cukor, soľ a korenie. Primiešajte dresing k zelenine.

19 komentárov:

  1. Ďakujem za inšpiráciu! Dostala som pekanové orechy a rozmýšľam, čo s nimi, na koláč je ich málo....na šalát stačí :)Inak videla som recept aj s kelom, ale kapusta mi je sympatickejšia. Aj tak si ho spravím po svojom, ako sa poznám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jesenna vitaminova bomba! mnam! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jo ten miluju, ale znám jen KFC formu:/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anetko a když píšeš kapustu, tak myslíš kapustu nebo zelí? Nejsem si v souvislosti češtinaXslovenština jistá. A pak, že si rozumíme... :-)
    Mysoun Krysoun

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jezis mnam coleslaw! takýto som veru ešte nejedla .... tie oriesky ma odradzuju, ale zase nie je ich problem vynechať, že?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. evee: som rada, ze som ta mohla inspirovat:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. kristina: ja som coleslaw tiez jedla len v kfc:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. mysoun krysoun:
    SK kapusta = CZ zelí
    SK kel = CZ kapusta
    :-))) uplne chapem, toto klasicky problem v nedorozumeni s cechmi:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. monica in essence: oriesky samozrejme tam byt vobec nemusia!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To je naozaj velmi svojsky coleslaw...

    Maja

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Anetka, Coleslaw milujem, ale s vlasskými orechami som ho veru este nejedla...hmmm, musím niekedy vyskúsat ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Anet, zase som mimo! O coleslawe pocujem po 1.x (boze baby, kam vy na to chodite!) a hned ma zaujalo, ze sa tam vsetka zelenina dava surova (?). Inak, musim vyskusat!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. maja: recept je kombinaciou 2 ci 3 receptov z BBC Good Food a tej stranke doverujem, takze nemyslim, ze som prilis uletela...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. dora: coleslaw je celkom klasika, hod si slovo coleslaw napr do vyhladavania na bbcgoodfood, najdes tam isto vela dalsich receptov a najdes si "ten svoj". tento je ale naozaj super a odporucam. a ano, vsetko sa dava surove. coleslaw je vzdy len zo vsetkeho suroveho

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Anetka, ty mi v posldenej dobe robíš, také veľké chutteeee..... normálne mi tečú slinky....

    OdpovedaťOdstrániť
  16. coleslaw som robila vcera aj ja, ale v trochu inej podobe- kapusta, mrkva, cibula a na zalievku kysla smotana+majolenka (pomer 1:1), olivovy olej, sol, korenie a citron...mrkva krasne pustila farbu a cele to genialne zafarbila a ktomu rebierka- mnamka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. mnaaam. tak to verim, ze to bola bomba. ja milujem coleslaw v akejkolvek podobe. mnam. mnaaam.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!