štvrtok 28. mája 2015

Marhuľovo-kokosové kocky

Tieto kocky sú vlastne taká cookieska na plech. Nie je to mäkký koláč, je to skôr jedna veľká sušienka. Ku káve úplne ideálne:-) Piekla som ich najmä pre ich bezproblémový transport; dostala som totižto za úlohu upiecť pre señora nejaký koláč do práce, aby sa trošku skamarátil s kolegami na novom oddelení. Vraj to prebehlo úspešne:-)



_____________________________________
Ingrediencie:
- 170 g zmäknutého masla
- 200 g cukru
- 1 vajce
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 250 g hladkej múky
- 1/4 ČL prášku do pečiva
- 150 g kokosovej múčky
- pol šálky (čiže jedna riadne veľká hrsť) nasekaných ľubovoľných orechov, ja som napríklad použila mandle
- 1 pohár marhuľového džemu

1. Rúru predhrejte na 175 stupňov. Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom, kým nebude nadýchané. Prišľahajte vajce a vanilku. Postupne pridávajte aj múku a prášok do pečiva a stále šľahajte. Napokon vmiešajte (najlepšie rukami) kokos a orechy. Vnikne vám hrubá drobenička.

2. Plech o veľkosti 25x25 cm vysteľte papierom na pečenie. Tri štvrtiny cesta utlačte prstami rovnomerne po dne plechu. (Ak nemáte plech, použite i väčší, ale navrstvite cesto len do časti plechu. Nemusíte sa toho báť, koláč sa pri pečení nerozleje.) Následne po ceste rozotrite džem. Zvyšné cesto rozdrobte a posypte ním marhuľovú vrstvu.

3. Pečte cca 35 minút, kým koláč nezozlatne. Nechajte úplne vychladnúť a až potom rozkrájajte. 

6 komentárov:

  1. Tento keksík na plech bol absolútne úžasný <3 Naviac u mňa v chladničke čakal rebarborovo-zázvorový džem z M&S, tak som ho na kúsku koláča vyskúšala a ... óóóóó, len sa po ňom zaprášilo. Dnes idem urobiť repete :D Ďakujem veľmi pekne za recept! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa vydaril a že Ti chutil ;-) a s tým rebarborovo-zázvorovým džemom to musela byť bomba!!! :-O mňam!

      Odstrániť
  2. ... koláčik vyzerá úúúžasne a určite tak aj chutí (ako aj všetky tvoje recepty) ... kokos a marhuľový džem je výborná kombinácia ... určite vyskúšam ... Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prosím ťa neporadíš mi, čím by som mohla nahradiť vajíčko? Dcéra má alergiu a pri každom recepte doslova bojujem, lebo mi potom cestá nedržia ako majú a výsledný efekt nie je vždy to pravé. Vďaka vopred za radu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento koláč ma oslovil kombináciou kokosu, orechov a marhúľ... nedalo mi nevyskúšať ho... naozaj famózny :-)... odteraz ho pečiem na klasický veľký plech, mal obrovský úspech

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!