Začala špargľová sezóna a treba si ju naplno užiť! Okrem toho, že je špargľa nesmierne zdravá, taktiež aj skvele chutí a dá sa zakomponovať nielen do európskej kuchyne. V japonskej verzii a dokonca tiež s lososom som ju skúšala už pred rokom a teraz som urobila takú zelenšiu obmenu. Obe verzie sú minimálne časovo náročné a maximálne chuťovo dokonalé.
Ak hľadáte viac inšpirácie na špargľu, vyskúšajte napríklad králika na bielom víne s kaparami a so špargľovo-zelenofazuľkovou prílohou alebo šalát zo syra halloumi, špargle, polosušených paradajok a cukety alebo pečené morčacie stehno na víne s gratinovanými zemiakmi s parmezánom a špargľou alebo jarné mini kuriatka na masle so špargľou.
_________________________________________
Ingrediencie na 2 porcie:
Teriyaki losos:
- 2 filety lososa
- olej
- 4 PL sójovej omáčky
- 2 PL ryžového octa
- 1 PL hnedého cukru
- 4 cm kúsok zázvoru
Filety opečte na troche oleja na panvici z oboch strán po cca 3-4 minúty (záleží od hrúbky filetu). Kým sa losos opeká, na teriyaki omáčku zmiešajte v miske sójovú omáčku, ryžový ocot, cukor a nastrúhaný zázvor. Keď sú filety hotové, prilejte k ním na panvicu teriyaki omáčku, ešte minútu varte a pobracajte v nej filety z oboch strán. Servírujte ihneď.
+ rôzne prílohy; napríklad varená špargľa, avokádo, ryža, cuketový šalát,...
/Na cuketový šalát, ktorý môžete mimochodom urobiť aj z uhorky, iba jednoducho škrabkou na zemiaky urobte stuhy. Potom bokom zmiešajte štipku soli, väčšiu štipku cukru a 1 PL ryžového octa. Premiešajte zálievku spolu s cuketovými/uhorkovými stuhami./
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!