pondelok, 27. apríla 2015

Expresná večera: teriyaki losos so sexi zelenou prílohou


Začala špargľová sezóna a treba si ju naplno užiť! Okrem toho, že je špargľa nesmierne zdravá, taktiež aj skvele chutí a dá sa zakomponovať nielen do európskej kuchyne. V japonskej verzii a dokonca tiež s lososom som ju skúšala už pred rokom a teraz som urobila takú zelenšiu obmenu. Obe verzie sú minimálne časovo náročné a maximálne chuťovo dokonalé.


_________________________________________
Ingrediencie na 2 porcie:
Teriyaki losos:
- 2 filety lososa
- olej
- 4 PL sójovej omáčky
- 2 PL ryžového octa
- 1 PL hnedého cukru
- 4 cm kúsok zázvoru

Filety opečte na troche oleja na panvici z oboch strán po cca 3-4 minúty (záleží od hrúbky filetu). Kým sa losos opeká, na teriyaki omáčku zmiešajte v miske sójovú omáčku, ryžový ocot, cukor a nastrúhaný zázvor. Keď sú filety hotové, prilejte k ním na panvicu teriyaki omáčku, ešte minútu varte a pobracajte v nej filety z oboch strán. Servírujte ihneď.

+ rôzne prílohy; napríklad varená špargľa, avokádo, ryža, cuketový šalát,...

/Na cuketový šalát, ktorý môžete mimochodom urobiť aj z uhorky, iba jednoducho škrabkou na zemiaky urobte stuhy. Potom bokom zmiešajte štipku soli, väčšiu štipku cukru a 1 PL ryžového octa. Premiešajte zálievku spolu s cuketovými/uhorkovými stuhami./

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!