piatok 24. apríla 2015

Minestrone s rybou

S minestrone sa dá vyhrať na milión spôsobov. Je to vlastne talianska zeleninová polievka a môžete do nej použiť ľubovoľnú zeleninu podľa sezóny. Potom ju už len vhadzujte do hrnca postupne podĺa dĺžky varenia jednotlivých druhov. Ja som teraz pridala aj kúsky ryby a bola to naozaj paráda! 

_____________________________________
Ingrediencie:
- 2 PL olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 5 guľôčok čierneho korenia
- 3 guľôčky nového korenia
- 2 bobkové listy
- 2 ČL sušenej bazalky
- 2,5 litra zeleninového vývaru
- 1 konzerva sekaných paradajok
- 3 stopky stopkového zeleru, prípadne štvrtinu zelerovej buľvy
- 2 hrste zelených fazuliek
- 2 malé cukety
- 500-600 g rybích vykostených filetov - môžete to urobiť tak ako ja, že použijete pol na pol lososa a bielu rybu
+ parmezán a citrón k servírovaniu

1. Nakrájajte si cibuľu a cesnak nadrobno. Očistite mrkvu (prípadne aj buľvu zeleru) a nakrájajte ju na malé kocky. Ostráňte tuhé vlákna zo stoniek zeleru a nakrájajte ho na hrubšie kolieska. Cuketu prekrojte pozdĺžne napoly a potom na polcentimetrové plátky. Zelené fazuľky poprekrajujte na dĺžku cca 3 cm. Rybu nakrájajte na menšie kocky.

2. Rozpáľte veľký hrniec a opečte v ňom na olivovom oleji cibuľu s cesnakom. Zhruba po 2 minútach pridajte aj mrkvu (a aj nakrájanú buľvu zeleru, ak nemáte k dispozícii stopkový zeler) a opekajte zhruba ďalšie 2 minúty. Pridajte koreniny a zalejte vývarom a paradajkami. Varte cca 15 minút, kým nebude mrkva takmer mäkká. Potom pridajte stonkový zeler a zelené fazuľky a varte ďalšie 3 minúty. Pridate cuketu a rybu. Varte ďalšie 2 minúty.

3. Na záver skontrolujte, či sú všetky druhy zeleniny a mäso dovarené. Celý hrniec dajte mimo sporáka a nechajte polievku aspoň ešte 20 min postáť zakrytú pokrievkou.

4. Servírujte posypané parmezánom a s mesiačikmi citróna.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!