Pred pár dňami som dala sem na blog tiež recept na jahňacie mäso; korenisté jahňacie kofty s chlebovými plackami a jogurtovým dresingom. Spomínala som tiež, že tatko pred Veľkou nocou kúpil celé malé jahňa a postupne sme ho cez sviatky pripravovali na rôzne spôsoby. Toto jahňacie stehno oco tak isto ako aj už spomínané kofty griloval na verande v snehu:-D Trochu neštandardné podmienky, ale výsledok stál za to!
__________________________________________Ingrediencie na cca 4 porcie:
- 1 jahňacie stehno
Marocká koreniaca zmes:
- 1 ČL mletej rímskej rasce
- nastrúhaná kôra z 1 biocitróna
- 1/2 ČL mletého šafránu
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1 ČL mletého koriandru
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy
Kuskusový šalát:
- 1 baklažán alebo cuketa
- 3/4 šálky kuskusu
- 3 PL olivého oleja
- soľ
- 1 šálka vody
- 4 PL píniových semienok alebo nasekaných mandlí
- veľká hrsť čerstvej petržlenovej vňate/bazalky/koriandru/pažítky
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- cca 10 cherry paradajok
- cca 15 olív
- 150 g syra feta
1. Jahňacie stehno umyte a osušte. Zmiešajte všetky ingrediencie na koreniacu zmes a potrite nimi celé stehno. Mäso upečte na grile, prípadne v rúre.
2. Keď dogrilujete jahňacie stehno, na gril poukladajte na tenké plátky nakrájaný baklažán, resp. cuketu.
3. Kým sa zelenina griluje, kuskus nasypte do hrnca alebo misy. Pridajte olivový olej a veľkú štipku soli. Zalejte kuskus vriacou vodou a zakryte nádobu pokrievkou alebo fóliou. Odstopujte si 5 minút.
4. Zatiaľ nasucho na panvici opečte píniové semienka pár minút. Nasekajte bylinky. Cherry paradajky a olivy poprekrajujte. Fetu nakrájajte na kocky.
5. Po 5 minútach zložte pokrievku z kuskusu a premiešajte ho vidličkou. Zmiešajte kuskus s píniovými semienkami, bylinkami, cesnakom, paradajkami, olivami a fetou.
6. Servírujte kuskusový šalát s rezmi jahňacieho stehna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!