nedeľa 31. mája 2015

Osudové key lime poháre s nadýchaným krémom zo šľahačky, limetiek, kondenzovaného mlieka, avokáda a sušienok

Túto key lime penu si bez debaty ukladám do mojej topky najchutnejších dezertov. Je to čistá dokonalosť!
Na tureckom trhu v Neuköllne sa mi podarilo kúpiť úžasné avokáda za smiešne peniaze, takže som ich jedla snáď tri krát denne a ešte som s nimi aj trošku experimentovala. Avokádo milujem a je skvelé, čo všetko sa z neho dá vytvoriť. 

Mala som doma nejaké zvyšky ako maslové sušienky a Salko a po chvíľke googlenia som natrafila na tento recept. Bola som úplne nadšená, pretože key lime pie zboňujem (recept naň nájdete tu) a predstava rýchlej verzie v pohári s použitím avokáda ma absolútne nadchla. A vznikol z toho naozaj skvostný dezert! A keďže mi vzniklo celkom veľa porcií, obvolala som 2 kamarátky a 2 kamarátov, či by nechceli ku mne dobehnúť ochutnať môj nový výtvor. Všetci dobehli do dvoch hodín a híkali a ochkali:-) Takže bol to úspech... bez debaty!


___________________________________
Ingrediencie na cca 7 porcií:
- 1 avokádo
- 160 ml limetkovej šťavy (t.j. šťava zo zhruba 5 limetiek) + 1 limetka na ozdobu (nemusí byť)
- 1 konzerva Salka
- 400 ml smotany na šľahanie
- 250-300 g maslových sušienok

V mixéri zmixujte dohladka na kusy nakrájané avokádo, limetkovú šťavu a Salko. Ja som použila blender - taký ten stojatý mixér na smoothies a spol. V mise bokom vyšľahajte šľahačku dotuha. Veľkou varechou zmiešate rozmixovanú zelenú zmes so šľahačkou.

Do zhruba siedmych pohárov alebo šálok rozdeľte na dno rozdrobené sušienky. Na ne navrstvite krém - normálne lyžicou alebo ako som to urobila ja - pomocou zdobiaceho vrecka. Každú porciu ozdobte kúskom limetky alebo prípadne aj kúskom sušienky. 

12 komentárov:

  1. ... wau, vyzerá to božsky ... milujem tvoje "nie celkom tradičné" recepty a pri tomto tuším risknem aj to, že môj organizmus šľahačkovú smotanu neznáša veľmi dobre a vyskúšam ... Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite vyskúšam!!! Vyzerá skvelo.... mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. prosím poraď mi! :D na svoje narodky sa chystám veľa piecť a na key lime pie sa chystám bezmála dva roky :D a teraz si tu hodila toto.. čo odporúčaš? klasiku alebo penu? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. uff... čo len chceš :-D Ak chystáš aj veľa ďalšieho jedla a máš to časovo náročné, tak urob penu, tá je hotová za pár minút. Ak sa ti chce prplať, urob koláč :-)

      Odstrániť
  4. Anetka toto je úžasná kombinácia. Kam by to mal ale človek zaradiť? Do "zdravej" kategórie (Avokádo)? Alebo do "hriešnej" kategórie (Salko)? Alebo pre kamošky čo radi držia diétu do "RAW" a pre nás ostatných do kategórie "pome na sladké"... . :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Do tohto dezertu som sa zamilovala - originalna chut, jednoducha a rychla priprava! Fantasticka dobrota - vdaka za recept :-)! p.s. za posledny tyzden som ho robila uz trikrát...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Janka, to som veľmi tada, že tento dezert u teba tak zabodoval :-)

      Odstrániť
    2. Tento rok som rozsirila variacie - nalozim do misiek a ostatne dam do nanukovych formiciek. Tiez fantastickeee :-)!!!

      Odstrániť
    3. Wow tak to znie úplne úplne super!!! Mňam! Super nápad!

      Odstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!