Na tejto stránke som našla úžasný recept!!! Je to podľa mňa jeden z najlepších mojich objavov za poslednú dobu. Úplne primitívna príprava, ale úžasný efekt a rafinovaná kombinácia chutí. Musíte to vyskúšať! (Inak na tej stránke je recept aj na verziu s mätou, medom a vodou z pomarančových kvetov, čo znie božsky, len je fakt, že vodu z pomarančových kvetov som v našich končinách ešte nevidela.)
_______________________________
Ingrediencie:_______________________________
- čo najrozličnejšie druhy citrusov (biely grep, červený grep, pomaranč, mandarínka,...)
Na sirup: (dávna na cca 3-4 ks ovocia)
- 1 PL vanilkového cukru
- 2 ČL ružovej vody (ak chcete vedieť, ako taká ružová voda vyzerá, kliknite sem)
Na ozdobenie:
- semienka granátového jablka (nemusí byť)
Citrusy nakrájame na plátky - ak si neviete dať rady, pozrite si toto video. Porozkladáme ich na tanier. Cukor rozmiešame v ružovej vode do rozpustenia (ak vám to veľmi nejde, pridajte pár kvapiek vody). Sirupom popolievame ovocie. Pre ozdobenie posypeme semienkami granátového jablka (naozaj nie je treba).
Tieto citrusove salaty su super. Ja by som vsak dala aj granat, ten milujem!! http://www.food4fun.sk/stranky/marec2010.html#ovocnysalat
OdpovedaťOdstrániťzial opat klasika, na slovensku nikdy nenatrafim na temne tmavy granat...vzdy je vo vnutri strasne bledy... :( nechapem...tusim len raz som u nas kupila jablko, ktore bolo vo vnutri take ako ma byt tmave a sladke...a nie mdle a chutovo a farebne fadne...
Tak túto vitamínovú bombu musím vyskúšať, len tú ružovú vodu si musím zaobstarať.
OdpovedaťOdstrániťAndrea: sranda, mne sa este nestalo ze by bolo to jablko zvnutra nie uplne cervene... ale verim ti, ovocie a zelenina u nas je na strasne biednej urovni
OdpovedaťOdstrániťKinga: jasne, kupis ju hocikde v cajovni/lekarni/predajni so zdravou vyzivou...
OdpovedaťOdstrániťAnetka, nuz, ja mam taku smolu veru :-( fakt zrele grana. jablko som u nas kupila iba raz ;)
OdpovedaťOdstrániť