streda, 15. decembra 2010

Ružový rybací šalát

Tento šalát je z knihy Basic Cooking. Z toho logicky plynie, že je veľmi basic, celá jeho príprava spočíva len v krájaní, čiže žiadna veda. Šalát pripravujte deň vopred, nech sa chute majú čas spojiť.


___________________________________
Ingrediencie: (cca 4 porcie)
- 1 veľký zemiak (nerozvárajúci sa)
- 1/2 zaváraninového pohára cvikle (ja by som teraz už pokojne dala aj viac, robí v tom šaláte skvelú chuť)
- 1 malé kyslasté jablko
- 200 g šunky v celku (klasickej varenej, nie zaúdenej)
- 200 g sleďových (matjesových) filiet
- 2-4 kyslé uhorky (podľa ich veľkosti)
- 2 ČL dijonskej horčice
- 200 g kyslej smotany
- soľ, korenie

Všetko v šaláte budeme krájať na rovnako veľké kocky, t.j. asi 7 mm x 7 mm.Neošúpaný zemiak uvaríme, necháme úplne vychladnúť, ošúpeme ho a nakrájame na kocky. Cviklu zlejeme, ale nálev zachytíme a dáme bokom. Kocky cvikle pridáme k zemiaku. Ďalej pridáme na kocky nakrájané jablko, šunku, ryby a uhorky. Pridáme kyslú smotanu, horčicu, soľ a korenie. Všetko premiešame a ešte dodatočne dochutíme. Ak šalát nie je dostatočne ružový, čo asi nebude, prilejeme trochu ružového nálevu z civkle a premiešame. Necháme Postáť do druhého dňa. Podávame s cereálnou bagetou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!