utorok, 14. decembra 2010

Čokoládovo-mandľový cheesecake (obzvlášť škaredý, ale šialene dobrý!)

Cheesecake, ktorého krém pripomína čokoládove truffle. Proste rozkoš!

_________________________
Apetitu, ale recept som upravila, pretože v pôvodnom recepte bolo pár blbostí
Na sušienkový základ: (je toho naozaj dosť, pokojne aj na formu s priemerom 25 cm)
- 250 g čokoládových sušienok
- 200 g mletých mandlí (ja som ich hrubo nasekala, chcela som, aby jemne chrumkali)
- 150 g rozpusteného masla
Náplň:
- 200 g práškového cukru
- 350 g mascarpone (ja som na odľahčenie dala 250 g mascarpone a zvyšok len jemný tvaroh)
- 3 veľké vajcia
- 100 čokolády
- 1 PL kakaa
- 2-3 ČL vanilkovej arómy
- 2 PL kukuričného škrobu
- na ozdobenie hoblinky bielej a hnedej čokolády (nemusí byť)

1. Rúru dáme predhriať na 200 stupňov. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s mandľami a roztopeným maslom.

2. Sušienkovú zmes vysypeme do tortovej formy a prstami ňou vystelieme dno aj okraje. Sušienky napokon dobre popritláčame obrátenou lyžicou.

3. Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Dohladka zmiešame alebo vyšľaháme všetky ingrediencie na náplň.

4. Náplň vylejeme na sušienky a pečieme najprv 10 minút pri 200 stupňoch a potom 55 minút pri 130 stupňoch. Po upečení posypeme hoblinkami čokolády. Necháme úplne vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy.

15 komentárov:

  1. mmmmmmmmmhaaaaaaaaa..mnam:)a vobec nie je skaredy!!!!!
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je je, ale ja mam rada aj skarede veci, ja nediskriminujem :-DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeeej, tento som uz piekla aj ja ;) este ho nemam zaveseny na stranke, lebo chystam mono temu o cheesecakes ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak to je perfektna tema, cheesecaky su vzdy dokonale:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ahoj anetka, ake susienky si pouzila? vyzeraju tak velmi cokoladovo, ze ich neviem identifikovat. chystam sa nanho, zaujal ma uz v apetite, a ty si mi ho teraz pripomenula :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak som nakoniec pouzila DERBY od Opavie a bol genialny...

    http://hriesnesladkyblog.blogspot.com/2011/10/cokoladovo-mandlovy-cheesecake.html

    ...ale aj tak by som chcela vediet, co si pouzila ty, lebo derby su len take nahradne riesenie a nic ine cokoladove som v obchode nenasla

    OdpovedaťOdstrániť
  7. prepac za neskoru odpoved. ja som vtedy pouzila kakaove venceky sedita myslim... ale podaril sa ti uuuplne naaadherne! parada!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No praveze ani ten moj nebol bohvieako krasny, aj som ti chcela napisat, ze si to s tym nadpisom vystihla, lebo je naozaj "obzvlast skaredy, ale sialene dobry" :-) Asi to bude tym mascarpone, inak si to neviem vysvetlit, ale ja mu to rada odpustim lebo je fakt skvely...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. mňam, ďakujem za ďalší super recept :) tá náplň mi pripomína nutellu..:P

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Muzu se zeptat,musi tam byt ten kukuricny skrob? K cemu je vlastne dobry? A nechavalas ten susenkovej zaklad pres noc v lednici?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je tam preto, aby napln bola tuhsia a dobre drzala tvar. mozete to risknut aj bez, ale potom sa vam mozno nepodaria nakrajat take uhladne trojuholniky...

      Odstrániť
  11. Idem večer robiť na zajtrajšiu oslavu,dúfam že sa vydari☺

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Idem večer robiť na zajtrajšiu oslavu,dúfam že sa vydari☺

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!