sobota, 4. decembra 2010

Steak s avokádovou salsou

Doma máme naozaj luxusné hovädzie steaky a chcela som k nim urobiť niečo zaujímavé, čo by ale veľmi neprehlušovalo samotnú chuť dokonalého mäsa. Našla som na internete nápad na avokádovú salsu. Mňam!

__________________________________
Steak:
Pokiaľ ide o kvalitné mäso, som purista - treba si ich vychutnať len tak, nedotknuté žiadnymi inými príliš silnými chuťami. Preto som ich len mala naložené 2 dni v oleji a potom som ich piekla po 3-4 minúty z každej strany na panvici (ak chcete medium tak ako ja). Upečené steaky potom dáme preč z panvice a zakryjeme alobalom a necháme 5 minút postáť a potom hneď zjeme:-)

Avokádová salsa (pre 4-5 porcií - t.j. 4-5 steakov):
- 1 avokádo, ošúpené, odkôstkované.
- tretina šálky nasekaného koriandru
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL červeného vínneho octa, napr. balsamica
- 1/2 ČL soli
- 2 PL oleja
- šťava z 1 limetky
Všetky suroviny iba jednoducho dáme do mixéra a nahladko rozmixujeme.

2 komentáre:

Ďakujem za váš milý komentár!