piatok, 19. augusta 2011

Rolky z grilovanej cukety a bryndze

Banálnosť, ktorá ohúri. Urobte ich ako predjedlo, chuťovku na párty alebo len tak s hriankami ako obed.

Na cca 2 dlhšie cukety pripadá cca 125 g bryndze a 4 PL nasekanej pažítky.
Cuketu nakrájame na tenké pozdĺžne plátky (trošku makačka, ale ak sa trošku potrápite, zvládnete to) a ogrilujeme na grile alebo prípadne na panvici z každej strany cca 2-4 minúty (záleží od hrúbky plátkov). Bryndzu vymiešame s pažítkou. Na začiatok každého plátku ogrilovanej cukety dáme zhruba čajovú lyžičku bryndze, cuketu zrolujeme a prepichneme napichovátkom. Hotové rolky ešte polejeme troškou olivového oleja, prípadne posypeme ešte ďalšou pažítkou.

10 komentárov:

  1. mnam! urcite vyskusam! :) dakujem za inspiraciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Cuketu bych mohla porad a tohle vypada extra dobre... Marianna ma pravdu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj toto je parada, myslim, ze bryndza sa uplne perfektne hodi k cukine. Mnam. Dobry napad a krasne to aj vyzera!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sranda, presne tento napad som mala predvcerom, len s balkanskym syrom (feta by bola urcite lepsia, ale nebol cas).. a opiekla som lahko do zmaknutia na panvici, aby sa dala zarolovat a potom si rolky ludia ogrilovavali vonku postupne.. a bolo to super, z tolkeho ziaru aj balkansky syr trochu povolil a ta dymov-pripecena púrichut.. nam:) jediny rpitomny vegetarian bol uplne namakko, ze mu niekto cosi vymyslel.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lucie: ano, ja som tiez zatazena na cuketu. podla mna je to spolu s paradajkami uplne top zelenina:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. farfalla: super napad! ked som si studovala na nete viacero receptov na cuketu, vela krat tam bola prave cuketa plnena fetou! isto chuti bozsky!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. perfektný recept...tá chuť musí byť dokonalá :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!