Banálnosť, ktorá ohúri. Urobte ich ako predjedlo, chuťovku na párty alebo len tak s hriankami ako obed.
Na cca 2 dlhšie cukety pripadá cca 125 g bryndze a 4 PL nasekanej pažítky.
Cuketu nakrájame na tenké pozdĺžne plátky (trošku makačka, ale ak sa trošku potrápite, zvládnete to) a ogrilujeme na grile alebo prípadne na panvici z každej strany cca 2-4 minúty (záleží od hrúbky plátkov). Bryndzu vymiešame s pažítkou. Na začiatok každého plátku ogrilovanej cukety dáme zhruba čajovú lyžičku bryndze, cuketu zrolujeme a prepichneme napichovátkom. Hotové rolky ešte polejeme troškou olivového oleja, prípadne posypeme ešte ďalšou pažítkou.
mnam! urcite vyskusam! :) dakujem za inspiraciu :)
OdpovedaťOdstrániťMnaaam! najjednoduchsie veci su najlepsie!!!!
OdpovedaťOdstrániťCuketu bych mohla porad a tohle vypada extra dobre... Marianna ma pravdu :-)
OdpovedaťOdstrániťAj toto je parada, myslim, ze bryndza sa uplne perfektne hodi k cukine. Mnam. Dobry napad a krasne to aj vyzera!
OdpovedaťOdstrániťSranda, presne tento napad som mala predvcerom, len s balkanskym syrom (feta by bola urcite lepsia, ale nebol cas).. a opiekla som lahko do zmaknutia na panvici, aby sa dala zarolovat a potom si rolky ludia ogrilovavali vonku postupne.. a bolo to super, z tolkeho ziaru aj balkansky syr trochu povolil a ta dymov-pripecena púrichut.. nam:) jediny rpitomny vegetarian bol uplne namakko, ze mu niekto cosi vymyslel.
OdpovedaťOdstrániťmarysity: niet zac:-)
OdpovedaťOdstrániťmarianna: presne tak! :-)
OdpovedaťOdstrániťLucie: ano, ja som tiez zatazena na cuketu. podla mna je to spolu s paradajkami uplne top zelenina:-D
OdpovedaťOdstrániťfarfalla: super napad! ked som si studovala na nete viacero receptov na cuketu, vela krat tam bola prave cuketa plnena fetou! isto chuti bozsky!
OdpovedaťOdstrániťperfektný recept...tá chuť musí byť dokonalá :-)
OdpovedaťOdstrániť