nedeľa, 15. januára 2012

Krúpoto s červenou repou a chrenom

Toto krúpoto je sexi príloha, ideálne k údenému mäsu. Veľa muziky za málo peňazí a času. Jednoducho paráda!

Recept je z knihy Dobrý rok od Pavla Liptáka.
__________________________________________
Ingrediencie na asi 3 litre krúpota:
- 1 šálka krúpov
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka bieleho vína
- 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku pokrájané na plátky
- 2 PL olivového oleja
- 1 malá červená repa, ošúpaná a postrúhaná na jemnom strúhadle
- 4 PL postrúhaného chrenu

Vo veľkej panvici na olivovom oleji opečte cibuľu a cesnak asi 2 minúty. Cesnak ani cibuľa nesmú zhnednúť. Pridáme krúpy, zalejeme vínom a vývarom a odokryté pomaly dusíme na strednom plameni. Výsledkom by mala byť hustá kaša a jednotlivé zrná by mali byť uvarené, ale ešte stále trochu gumovité. Na záver vmiešame cviklu a chren a odstavíme zo sporáka.

4 komentáre:

  1. Jéééžkovy, takéto milujem a červená repa je no.1. Určite to skúsim, aj ked bez údeného mäsa :-)Dík moc Anetka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moj mily prisiel predvcerom s obrovskym vrecom cohosi, vyvalil to predo mna a vravi: "Koukej, co jsem ti prinesl? Mas radost?" 3 kg cvikle, ou jee!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tina24: niet zac martinka:-)

    maskrtniva: to nebude problem, cvikla ma milion vyuziti:-)

    martina: :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!