utorok 3. januára 2012

Mini cheesecaky s ríbezľami (cheesecake pre začiatočníkov)

Jeden z receptov, kde nie je čo pokaziť. A je to samozrejme aj obrovská dobrota. Tieto cheesecaky som robila na silvestrovskú párty 2011. Viac o párty a viac receptov na párty food nájdete tu.

__________________________________
Ingrediencie pre 8 porcií:
- 20 maslových sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 8 + 4 PL cukru
- šťava a kôra z 2 citrónov
- 400 g ríbezlí

Sušienky rozdrvíme. Prilejeme maslo a dobre zmiešame. Zmes rozdelíme na dno 8 pohárov a poriadne popritláčame. Zmiešame tvaroh, mascarpone, 8 PL cukru, šťavu a kôru z citrónov. Krém rozdelíme do pohárov. Ríbezle dáme do hrnca, prisypeme 4 PL cukru a privedieme k varu. Varíme cca 3 minúty. Necháme vychladnúť a vychladnuté ovocie navrstvíme na tvarohový krém. 

5 komentárov:

  1. Ahoj Anetka, uz dlhsie sledujem Tvoj blog a je naozaj uzasny.....niekolko receptov som uz aj vyskusala, si pre mna inspiraciou.
    velka pochvala za silvestrovske menu, skvele skombinovane, radost pozerat a tuzba ochutnat :-)
    Prajem Ti do noveho roka vela zdravia, elanu do varenia a more inspiracii :-)

    Monika z NR

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem monika za pochvalu aj aj tebe vsetko dobre do 2012!!! je to od teba mile!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vynikajúce...úplne super boli :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jeeej, vyzerá super, zajtra to skusim :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!