sobota 4. decembra 2010

Steak s karamelizovanou balsamicovou cibuľou a granátovým jablkom

Doma máme naozaj luxusné hovädzie steaky a chcela som k nim urobiť niečo zaujímavé, čo by ale veľmi neprehlušovalo samotnú chuť dokonalého mäsa. A taká karamelizovaná cibuľa, akú som urobila ja, sa podľa mňa k tomu hodí úplne fantasticky. K tejto netradičnej kombinácii karamelizovanej balsamicovej cibule s granátovým jablkom ma inšpiroval tento recept. Veľmi, veľmi ma prekvapilo, ako táto kombinácia funguje. Božské!

Steak:
Pokiaľ ide o kvalitné mäso, som purista - treba si ich vychutnať len tak, nedotknuté žiadnymi inými príliš silnými chuťami. Preto som ich len mala naložené 2 dni v oleji a potom som ich piekla po 3-4 minúty z každej strany na panvici (ak chcete medium tak ako ja). Upečené steaky potom dáme preč z panvice a zakryjeme alobalom a necháme 5 minút postáť a potom hneď zjeme:-)

Karamelizovaná balsamicová cibuľa s granátovým jablkom (4 porcie - t.j. ku 4 steakom):
- 2 veľké cibule nakrájané na tenké kolieska
- 2 PL hnedého cukru
- 3 PL balsamicového octa
- 1 granátové jablko
- 2 PL oleja
Na panvici na rozohriatom oleji opečieme cibuľu do skla, posypeme ju cukrom, premiešame a hneď pridáme aj ocot a dobre zmiešame. Pri podávaní posypeme cibuľu jadierkami z granátového jablka.

7 komentárov:

Ďakujem za váš milý komentár!