utorok 16. augusta 2011

Grilované papriky plnené syrom halloumi

Niekedy dávnejšie som raz na nete zazrela recept na papriky plnené syrom halloumi. Z toho, čo som si zapamätala, som urobila takéto roztomilé balíčky a bola to fakt neuveriteľná dobrota. Určite vyskúšajte! A ak nezoženiete syr halloumi, nahrádzajte ho LEN druhmi syra vhodnými na grilovanie, t.j. takými, ktoré sa neroztopia. Halloumi je ale naozaj najideálnejší.


Ak chcete vyskúšať aj iné recepty zo syra halloumi, odporúčam napríklad tieto zeleninové špízy so syrom halloumi s medovo-horčicovým dresingom alebo tento šalát zo syra halloumi, špargle, polosušených paradajok a cukety alebo tieto vegetariánske burgery zo šampiňónov a syra halloumi.
__________________________________________
Ingrediencie:
- 250 g syra halloumi
- 4 veľké červené papriky
- oregano
- cca 16 zelených olív
- nadrobno nakrájaná čili paprička (nemusí byť)
- prírodný motúz

1. Papriky rozrežte napoly, vyberte jadrovník a žilky. Syr halloumi rozrežte na 4 hrubé plátky a každý plátok vložte do prvej polovice každej papriky. Ak je treba, trošku syr orežte, aby tam pekne vošiel. Syr posypte oreganom, čili a poprekrajovanými olivami. 

2. Priložte navrch druhú polovicu papriky a pevne zviažte motúzom.

3. Grilujte z oboch strán, kým paprika nezmäkne a trochu nezčerná.

10 komentárov:

  1. No o 2 týždne ideme k našim a vždy čakajú s čím zase prídem, rozhodne vyskúšam niečo z tvojej plejády grilovačiek, takže pekne pridávaj receptíky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To musi byt super lakocinka:) Syr halloumi som este nejedla. Akurat som ho obzerala nedavno v Tescu, reku vyskusam, ale nakoniec som ho vratila spat do regalu. Aku ma chut?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. adriana: urcite vyskusaj! chuti huzevnato, gumovito, slano, taky gumenejsi ovci syr...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!