streda 24. augusta 2011

Vegetariánske burgery zo šampiňónov a syra halloumi

Toto je recept pre absolútnych začiatočníkov. Niet čo pokaziť. A aspoň už viete, čím pohostíte vegetariána na gril párty:-)


Ak chcete vyskúšať aj iné recepty zo syra halloumi, odporúčam napríklad tieto zeleninové špízy so syrom halloumi s medovo-horčicovým dresingom alebo tieto grilované papriky plnené syrom halloumi alebo tento šalát zo syra halloumi, špargle, polosušených paradajok a cukety.
_______________________________________
Na 1 burger potrebujete:
- 1 šampiňón portobello
- 1 plátok syra halloumi (prípadne mozzarelly, tú ale negrilujte, ale použite len takú studenú)
- 1 plátok paradajky
- pár lístkov bazalky
- olivový olej
- korenie, soľ - nemusí byť

Šampiňón rozkrojíme horizontálne na dve polovice. Dáme ich grilovať na rozpálený gril. Po cca 10 minútach otočíme a grilujeme ďalej. Šampiňóny potrebujú trošku času, tak buďte trpezliví. Tesne pred dogrilovaním dajte na gril aj plátky syra halloumi o veľkosti šampiňóna. Syr opečte tiež po pár minút z oboch strán. Potom už len burger poskladajte: medzi plátky šampiňóna vložte syr, plátok paradajky a lístky bazalky. Hotový hamburger pokvapkajte olivovým olejom. Ja som burger nesolila ani nekorenila, slaný je dosť vďaka syru halloumi. Ak ale chcete, môžete si ho podľa seba ešte dochutiť.

12 komentárov:

  1. Vďaka za vege inšpiráciu, niekedy už dochádza :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak to je snad poprve v zivote, co slintam nad burgerem. Musim gratulovat, jsi genius ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten syr uz budem musiet niekedy kupit,aj napriek tomu,ze si zan pytaju nekrestanske peniaze ;o)tolko veci co sa z neho da robit...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. klarish: vzdy ked si doma vyrobis akykolvek burger, je uzasny!:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. marianna: no to mas pravdu s tou sumou, ja som ho vtedy raz hromadne nakupila v akcii, tak to az take krute nebolo...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Me se burgery znechutily v jiste dobe a od te doby je nemusim. Kdyz si ale predstavim tmavou grilovanou housku bez majonezy a kecupu s grilovanym syrem, zsmpionem a zeleninkou, to bych si nechala libit ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!